Δελτίο Τύπου – Άμεση αποφυλάκιση της γυναίκας καθαρίστριας από τον Βόλο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ

 

Αφήσαμε ελάχιστα το χρόνο να περάσει. Δεν πήραμε αμέσως θέση για να μην κατηγορηθούμε ότι βάλλουμε κατά της Δικαιοσύνης.

Αλλά το μαζικό κύμα αγανάκτησης σάρωσε στο πέρασμα του την αναλγησία, την αδικία και την ανισότητα. Η Δικαιοσύνη δεν έδειξε καμιά επιείκεια για την περίπτωση της, όπως συμβαίνει συνήθως σε αδύναμους πολίτες. Βρέθηκε δυστυχώς ο αποδιοπομπαίος τράγος. Μια φτωχή, αδύναμη, βιοπαλαίστρια καθαρίστρια. Μια εργαζόμενη γυναίκα που μεγαλώνει με κόπους και θυσίες τα παιδιά της. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό δικαίωμα μέχρι το Εφετείο. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή εκτέλεσης η ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της ΓΥΝΑΙΚΑΣ καθαρίστριας από το Βόλο που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου με ψευδές «πτυχίο», «πλαστό» τίτλο σπουδών, ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε΄ τάξης του δημοτικού. Η δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, παρείχε μισθωτή εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Και μάλιστα σκληρά. Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε και εμείς να αποφυλακιστεί άμεσα γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ

ώστε να μην «αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ακριβώς έτσι όπως τον βρήκαμε: ανόητο, άδικο και κακό» (Βολταίρος).

Συγχαίρουμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα άμεσα αντανακλαστικά της και είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι σε λίγες ημέρες η αδικία θα αποκατασταθεί.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                 Το  Γραφείο Τύπου, 25/11/2018

Τηλ. 213 15 11 102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.