Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την ανάγκη οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών στην Ε.Ε.

ΣΧΕΤ.: α) Το από 2-10-2017 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Επιτακτική ανάγκη για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σεπτέμβριος 2017»: http://www.isotita.gr/επιτακτική-ανάγκη-για-την-οικονομική/ .

β) Το από 6-10-2017 τρισέλιδο δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-ανάγκη-οικονομικής-ενδ/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανάγκη οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 2-10-2017 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 6η Οκτωβρίου 2017. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://www.businessnews.gr/article/87403/eyropaiko-koinovoylio-epitaktiki-anagki-gia-tin-oikonomiki-endynamosi-ton-gynaikon

https://www.alphafreepress.gr/anagki-ikonomikis-endinamosis-ton-ginekon-stin-e-e/

http://www.thrakikiagora.gr/endiaferonta-kai-alla/109-endiaferonta-kai-alla/11706-i-anagki-oikonomikis-endynamosis-ton-gynaikon-stin-e-e

http://www.topontiki.gr/article/240686/ggif-i-anagki-oikonomikis-endynamosis-ton-gynaikon-stin-ee

http://www.inewsgr.com/122/ngif-i-anagki-oikonomikis-endynamosis-ton-gynaikon-stin-ee.htm

http://www.topontiki.gr/article/240686/ggif-i-anagki-oikonomikis-endynamosis-ton-gynaikon-stin-ee

http://www.palo.gr/multimedia/epixeirhmatika-nea/eyrwpaiko-koinovoylio-epitaktiki-anagki-gia-tin-oikonomiki-endynamwsi-twn-gynaikwn-stin-e-e/16637827/

http://sumvouleutikothivas.blogspot.gr/2017/10/blog-post_56.html

http://www.palo.gr/epixeirhmatika-nea/eyrwpaiko-koinovoylio-epitaktiki-anagki-gia-tin-oikonomiki-endynamwsi-twn-gynaikwn-stin-e-e/16637827/

http://gzmosxos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_40.html .

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρωί της 9-10-2017 τα δύο εμπεριστατωμένα έγγραφα της Γ.Γ.Ι.Φ. είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 1.577 ατόμων.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Οικονομία»και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

Comments are closed.