Προβολή από τα Μ.Μ.Ε. και τα κοινωνικά δίκτυα του πρώτου Ενημερωτικού Δελτίου του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων

Σας γνωρίζουμε ότι το πρώτο Ενημερωτικό Δελτίο του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων με θέμα «Γυναίκες και Φτώχεια» (Γραφείο Τύπου Γ.Γ.Ι.Φ., 23 Μαρτίου 2016: http://old.isotita.gr/index.php/news/2583 ) έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, και έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. και μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ενδεικτικά, ακολουθούν οι σχετικοί σύνδεσμοι:

1) https://news.makedonias.gr/2016/03/397943/

2) http://www.topontiki.gr/article/164316/paratiritirio-tis-ggif

3) http://www.localit.gr/archives/105269

4) http://ingossip.gr/lifestyle/413538-to-paratereterio-tes-g-g-i-ph

5) http://sumvouleutikothivas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_31.html

6) http://www.inewsgr.com/122/to-paratiritirio-tis-ggif.htm

7) http://dou.gr/index.php/article/index/article_id/13813472/To-Paratiritirio-tis-G-G-I-F

8) http://www.neashmera.gr/paratiritirio-tis-ggif

9) http://gkatzios.blogspot.com/2016/03/blog-post_764.html .

Το πρώτο Ενημερωτικό Δελτίο εκπονήθηκε εξ ολοκλήρου από το προσωπικό του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεκμηρίωσης της Γ.Γ.Ι.Φ., το οποίο είναι αρμόδιο για τη λειτουργία και την εποπτεία της δομής του «Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων».

Ήδη έχει συσταθεί με την 588/4-3-2016 Απόφαση της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Ομάδα Εργασίας για τη συνεργασία μεταξύ της Γ.Γ.Ι.Φ. και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στον τομέα των δεδομένων και των μεταδεδομένων στοιχείων των ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ με σκοπό την τροφοδότηση και την επικαιροποίηση της δομής «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)». Επιπλέον, η Γ.Γ.Ι.Φ. συμμετείχε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Χρηστών Στατιστικών Στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ (Πειραιάς, 21Δεκεμβρίου 2015) και εκπροσωπήθηκε από στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεκμηρίωσης της Υπηρεσίας μας. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΕΛΣΤΑΤ η πρώτη τεχνική συνάντηση της ολομέλειας της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας, στην οποία η Υπηρεσία μας εκπροσωπείται από τέσσερα άτομα (τρεις υπαλλήλους του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεκμηρίωσης και μία υπάλληλο του Τμήματος Υλοποίησης & Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων).

Τέλος, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ.Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εξασφάλισε τη συμπερίληψη της συγκεκριμένης δομής ως καλή πρακτική στην Ετήσια Έκθεση για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών στην Ε.Ε. 2015 (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης & Καταναλωτών, Βρυξέλλες, Μάρτιος 2016, DT_08-03-2016_H Isotita twn Fyllwn stin EE- Diakrisi tis GGIF), ενώ στις 23 Μαρτίου 2016 ενημέρωσε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. για τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων, καθώς και για τη δημοσιοποίηση του πρώτου Ενημερωτικού Δελτίου.

Comments are closed.