Αξιοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για τις γυναίκες στον πολιτισμό υπέρ των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

ΣΧΕΤ.: Το από 30-12-2016 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Η αναγνώριση της γυναικείας δημιουργίας στο χώρο της τέχνης από ένα Μουσείο ενάντια στην έμφυλη ανισότητα στην ενασχόληση με την τέχνη»:http://old.isotita.gr/index.php/news/2955 .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. και με την υποστήριξη της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, η Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς στις 30 Δεκεμβρίου 2016 τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Υπουργεία, τις Διπλωματικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και τους κοινωνικούς εταίρους με θέμα την αναγνώριση της γυναικείας δημιουργίας στο χώρο της τέχνης .

 

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε το έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση του εγγράφου μας στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα: http://www.eedege.gr/nea/305-h-anagnwrish-ths-gynaikeias-dhmiourgias-sto-xwro-ths-texnhs-apo-ena-mouseio-enantia-sthn-emfylh-anisothta-sthn-enasxolhsh-me-thn-texnh .

 

Το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων» και «Γυναίκες και Πολιτισμός» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Αφήστε μια απάντηση