Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

ΑΡΧΙΚΗΓενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Καλυψώ Γούλα

Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Καλυψώ Γούλα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Το 1988 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008 έως το 2011.

Το 2010 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανεκλέχτηκε το 2014. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκε ώστε να δημιουργηθούν για πρώτη φορά πρότυπες δομές υποστήριξης ευπαθών ομάδων που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανώσεις για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

image
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake/
https://isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/w6506.controlpanel.ote.gr/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία