Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΑΡΧΙΚΗΓενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
zd 1 foto

Ζέφη Δημαδάμα

Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Βιογραφικό Σημείωμα

PhD, Msc, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

H Δρ Ζέφη Δημαδάμα διδάσκει ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο επιστημονικό πεδίο “Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη και Πολιτικές Περιβάλλοντος”.

Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου και έχει σημαντική παρουσία σε Διεθνή Φόρουμ και επιστημονική συμβολή σε ερευνητικές δραστηριότητες με αντικείμενο την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ισότητα των φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PESWOMEN) και επικεφαλής εκ μέρους των Γυναικών του ΕΣΚ του Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον. Είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος Αθηνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) και πρώην Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Δραστηριοποιείται διεθνώς σε ερευνητικές και ακαδημαϊκές συνεργασίες που αφορούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με έμφαση στην ενσωμάτωση των 17 Στόχων του ΟΗΕ και στην επίτευξη του Στόχου 5 για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Έχει συμμετάσχει στις εργασίες του ΟΗΕ και στην 67η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ (UN CSW67) τον Μάρτιο μεταξύ 6-17/2023 στην Ν. Υόρκη, ενώ έχει κληθεί σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, σεμιναρίων ως ομιλήτρια και συντονίστρια θεματικών ενοτήτων.

Είναι συγγραφέας δυο μονογραφιών «Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Εκδόσεις Παπαζήση 2008), και "Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη. Η Ενσωμάτωση των 17 Στόχων του ΟΗΕ. Οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις” (Εκδόσεις Παπαζήση, 2021) ενώ συμμετέχει σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

image
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake/
https://isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/w6506.syzefxis2/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία