Δελτίο Τύπου – Απάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φ.Κούβελα, στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την εργασία – Θέσεις της Γ.Γ.Ι.Φ. για τις Γυναίκες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, στις δηλώσεις του  κ. Μητσοτάκη για την εργασία – Θέσεις της ΓΓΙΦ για τις Γυναίκες

 

Προτιμούμε «να είμαστε το σφυρί παρά το αμόνι» ενάντια στα σχέδια σας

 

Κύριε Μητσοτάκη,

Αφήστε επιτέλους στην ηρεμία τους τις εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες του τόπου μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα σχέδιά σας.

Εφαρμόστε τα στις ελίτ που απευθύνεστε και μετά στο χώρο της βιοποριστικής εργασίας και του μόχθου.

Σταματήστε επιτέλους να μιλάτε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα,  τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου και ισότητας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ως ανακύκλωση της φτώχειας.

Η θέση σας δε για το ξεπερασμένο κατ’ εσάς οκτάωρο, την εργασία των γυναικών από το σπίτι, άνευ ΟΥΔΕΜΙΑΣ διασφάλισης ωραρίου ή ημερών απασχόλησης, την  επταήμερη εξοντωτική εργασία κλπ, υπάρχουν μόνο στα εφιαλτικά σχέδια σας!

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι εργαζόμενες μητέρες, κύριε Μητσοτάκη, ακόμη και με επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο.

Δεν θα εξοντώσετε τις μητέρες εργαζόμενες με δήθεν εργασία από το σπίτι, ούτε θα συμπράξουμε ποτέ στις εμμονές σας ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, ότι το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν.

Η πρότασή σας για 7ημερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που σημαίνει 7ημερη εργασία …

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία της μητρότητας, την ουσιαστική ισότητα και την συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή για τις εργαζόμενες παρά τα σχέδια της ολιγαρχίας  και των εκφραστών – εκπροσώπων της.

Ως γυναίκες εργαζόμενες σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι προτιμούμε

«να είμαστε το σφυρί παρά το αμόνι» ενάντια στα σχέδια σας

(Έμιλυ Ντίκινσον, 1830-1886, Αμερικανίδα ποιήτρια).

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                 Το  Γραφείο Τύπου,  13/5/2019

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.