Δελτίο Τύπου – Γίνετε εσείς η δύναμη σας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής  & Ισότητας των Φύλων αντιμετωπίζει τον σεξισμό, την κάθε μορφής έμφυλη βία, τις πάσης φύσεων προκαταλήψεις ενάντια στις γυναίκες  όχι σαν ένα  γυναικείο ζήτημα αλλά ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα για το οποίο όλοι και όλες μας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως των social media και του Διαδικτύου, οι άνθρωποι της  Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξη μας σε οποία γυναίκα, πέφτει θύμα συμπεριφορών σεξισμού και «βιασμού» της προσωπικότητας  της.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην ομορφιά, στην απόλαυση της ζωής, στον τρόπο που θέλει να ζήσει, σ’ αυτά που θέλει να εκφράσει και κανείς δεν μπορεί να την  ενοχοποιήσει γι’ αυτό.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκθέτει προσωπικά δεδομένα και καμία γυναίκα  δεν θα πρέπει να απολογείται γιατί έπεσε θύμα αποτρόπαιης, χυδαίας, ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς.

Σε καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι είναι συνυπεύθυνη σ’ αυτό που της συνέβη επειδή «προκαλεί» με την άποψή  ή την εμφάνισή της.

Κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει τον πολιτικό λόγο σε σεξισμό.

Μη φοβηθείτε  & μιλήστε ανοιχτά για ό,τι και όποιον παραβιάζει τις προσωπικές σας ελευθερίες.

Μην αφήσετε κάτι που δεν είναι δικό σας λάθος να σας στιγματίσει για μία ζωή.

Γίνετε εσείς η δύναμη σας!

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων

Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής

και Ισότητας των Φύλων

Ιδιαίτερο Γραφείο Γ.Γ.

τηλ.: 2131511102-3

fax: 210-3231316

Δραγατσανίου 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10559

Comments are closed.