Δελτίο Τύπου – Δήλωση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα για τη στήριξη των γυναικών υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα για τη στήριξη των γυναικών υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές

 

Φέτος το Μάη ψηφίζουμε και εκλέγουμε και γυναίκες!

 

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για δημοκρατία εάν δεν λάβουμε υπόψη τις αρχές και τα προτάγματα της ισότητας των φύλων, τις ανισότητες, την απόσυρση των γυναικών στην ιδιωτική σφαίρα, σπρώχνοντάς τες στο περιθώριο της πολιτικής. Τυπικό παράδειγμα του αποκλεισμού των γυναικών είναι η μειωμένη παρουσία τους σε δομές λήψης των αποφάσεων άρα και υποαντιπροσώπευση αυτών (Δήμοι, Περιφέρειες, Βουλή, Ευρωβουλή).

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων μέσω των πολιτικών της και της καμπάνιας της -σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ-  για την τρέχουσα εκλογική διαδικασία, με ένα τόσο ευρηματικό και δυναμικό θεωρούμε σύνθημα, όπως το ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ είναι να ενισχύσει την συμμετοχή των γυναικών, να ενδυναμώσει την παρουσία τους στην πολιτική ζωή της χώρας, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργήσει προωθητικό-βοηθητικό υλικό για τηνενδυνάμωση της συμμετοχής  των γυναικών στις εκλογές, τον εμπλουτισμό του λόγου των υποψηφίων, αλλά και των εκλογικών προγραμμάτων, με θέματα που άπτονται της έμφυλης ισότητας. Επιπλέον είναι χρήσιμο υλικό για τα σεμινάρια που υλοποιεί το ΚΕΘΙ σε υποψήφιες ή εν δυνάμει υποψήφιες. Το υλικό αυτό έχει αποσταλεί σε φορείς, σε γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας http://www.isotita.gr/.

Ενισχυτικά των παραπάνω είναι και η θεσμική κατοχύρωση της ποσόστωσης τουλάχιστον 40% ανά φύλο εκπροσώπηση στην εκλογική διαδικασία, όπως αποτυπώνεται στον Κλεισθένη, αλλά και στον πρόσφατο νόμο 4604/19 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Γιατί περισσότερες υποψήφιες, περισσότερες εκλεγμένες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                       Το  Γραφείο Τύπου,  6/5/2019

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.