Δελτίο Τύπου – Η ενεργός συμμετοχή της Γ.Γ.Ι.Φ. στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Ισότητα των Φύλων στο επίκεντρο του

5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Η ενεργός συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), συμμετέχει ενεργά στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 στην Καλαμάτα, με παράλληλες προβολές και δράσεις στο Άργος, την Σπάρτη, το Γύθειο, την Αμαλιάδα, τη Δημητσάνα, την Πάτρα και την Πύλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 48 ξένα ντοκιμαντέρ και 15 ελληνικά ενώ η εκπαιδευτική ζώνη 22 ταινίες.

Στο επίκεντρο της φετινής θεματικής και σε συνέχεια της συνεργασίας της ΓΓΙΦ με το Φεστιβάλ, βρίσκεται η ισότητα των φύλων, με καίριες αναφορές:

  • τις προβολές ταινιών που σχετίζονται με τη θεματική καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ
  • τη θέσπιση δυο νέων βραβείων για ντοκιμαντέρ που αφορούν την ισότητα των φύλων
  • τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής «Ισότητα των Φύλων».

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, οδήγησε σε μία ουσιαστικά καινοτόμα πρωτοβουλία, όπου ήδη ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα «Η έμφυλη οπτική στον Κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα στο πλαίσιο του διδακτικού τους έργου και να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να προβληματιστούν και να παράγουν κινηματογραφικά έργα με θέμα την έμφυλη ισότητα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com/events/

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                               Το  Γραφείο Τύπου, 24/1/2019

Τηλ. 213 15 11 102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.