Δελτίο Τύπου – Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην εκδήλωση με θέμα: Η Γυναίκα στον σύγχρονο Δήμο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στην εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στον σύγχρονο Δήμο»

 

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην εκδήλωση –  συζήτηση με θέμα «Η Γυναίκα στον σύγχρονο Δήμο», που διοργανώθηκε από τους  «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με υποψήφιο Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου τον Μπάμπη Μπιλίνη και πραγματοποιήθηκε στις 1/4/2019 στο Δημαρχείο του Ταύρου.

Η Γενική Γραμματέας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνολικής αναβάθμισης που έχει ένας δήμος αν στις πολιτικές, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα οι γυναίκες, με την πλήρη ενσωμάτωση των δικαιωμάτων τους στον πυρήνα των πολιτικών και σε μια ταυτόχρονη προσπάθεια προαγωγής των θεμάτων ισότητας των φύλων. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των Δήμων με την ΓΓΙΦ, με την αξιοποίηση σημαντικών εργαλείων, όπως:

  • Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα στις τοπικές κοινωνίες – Εκπόνηση σχεδίου πολιτικών και δράσεων για τις έμφυλες ανισότητες.
  • Οι Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας, οι Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας και τα αυτοτελή Γραφεία Ισότητας σε κάθε Περιφέρεια, τα Γραφεία Ισότητας στην ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ, που καθιερώνονται με το τελευταίο νομοσχέδιο για την «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας-Ν.4604/26.3.2019».
  • Η αύξηση της ποσόστωσης φύλου τουλάχιστον στο 40% στα ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης), τώρα σε κάθε περιφέρεια κι όχι σε όλη την επικράτεια που ίσχυε, καθώς και στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών από αυτές τις εκλογές (Ν.4604/2019). Από την εν λόγω μεταρρύθμιση αναμένεται να είναι περισσότερες υποψήφιες και, συνεπώς,  περισσότερες εκλεγμένες γυναίκες.
  • Ο σχεδιασμός της καμπάνιας για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και οι επιμορφώσεις γυναικών, σε συνεργασία της ΓΓΙΦ με το ΚΕΘΙ, ώστε να παροτρυνθούν οι γυναίκες να θέσουν υποψηφιότητα ως Δήμαρχοι και Δημοτικές σύμβουλοι, Περιφερειάρχες και περιφερειακές Σύμβουλοι.

Βάσει των παραπάνω, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Είναι βέβαιο ότι η παρουσία των γυναικών, με την ενεργό και ανεμπόδιστη συμμετοχή τους παντού, αλλά και η αναγνώριση της αμέριστης προσφοράς τους στην κοινωνία συνολικά, αξιώνουν την απρόσκοπτη απόλαυση και χρήση των δικαιωμάτων τους ως μέλη απολύτως ισότιμα σε όλους τους τομείς του βίου μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                              Το  Γραφείο Τύπου, 2/4/2019

Τηλ 2131511102-103

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.