Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της ΓΓΙΦ με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της Γραμματείας για θέματα ισότητας με φορείς του Δημόσιου Τομέα, συναντήθηκε χθες, 13/11/2017, με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Ευφροσύνη Κ. Σταυράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν εποικοδομητικές απόψεις και διερεύνησαν τη δυνατότητα της από κοινού συνεργασίας, με επιμέρους στόχους: την προώθηση και την ενίσχυση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων στερεοτύπων, τόσο μέσω της κατασκευής πολιτιστικών τεχνημάτων, όσο και στο επίπεδο της επιμόρφωσης των εργαζομένων (στην πλειοψηφία ανδρών) στο χώρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της αρχής της Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου και επικοινωνίας.

Άλλωστε, όπως τόνισε η κα Κούβελα, «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε τους όρους  και τις συνθήκες εκείνες, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες στο χώρο των ΕΛΤΑ, αποδυναμώνοντας τα στερεότυπα που λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς την προσέλκυσή τους».

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                        Το Γραφείο Τύπου, 14/11/2017

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.