Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, με εκπροσώπους της εταιρείας Vodafone

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα,

με εκπροσώπους της εταιρείας Vodafone

 

Την Παρασκευή στις 23/2/2019 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΓΓΙΦ, Δώρα Κατσιβαρδάκου και στελέχη της υπηρεσίας,  συναντήθηκαν με τα στελέχη της εταιρείας Vodafone, τις κ.κ. Νικόλ Ιωαννίδη και Τσεμάνη Μαρία – Χριστίνα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των υπευθύνων της εταιρείας για τον τρόπο που λειτουργεί και στηρίζει τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων η συμβουλευτική γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Διότι, η εταιρεία προτίθεται να υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών της για θέματα βίας κατά των γυναικών και δράσεις προστασίας  για τις γυναίκες εργαζόμενες, με τη δημιουργία γραμμής στήριξης, που θα λειτουργεί παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα γραμμή «speakup».

Μέσω αυτής της γραμμής , οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας που εργάζονται στην εταιρεία θα έχουν  τη δυνατότητα να κάνουν  ανώνυμη καταγγελία  και να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το τηλεπικοινωνιακό κόστος κλήσης προς την 24ωρη γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ είναι δωρεάν για τους συνδρομητές/τριες της εταιρείαςVodafone.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων ενημέρωσε πως έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται  προς άμεση ψήφιση το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της  καταπολέμησης της έμφυλης βίας». Στο εν λόγω Νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η χορήγηση του Σήματος Ισότητας από  την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στις επιχειρήσεις, ως επιβράβευση για την εφαρμογή πολιτικών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών των εργαζομένων γυναικών και ανδρών.

Περαιτέρω, η χορήγηση του εν λόγω σήματος αποτελεί κίνητρο και ταυτόχρονα επιβεβαίωση μιας εταιρείας για τη λειτουργία της με όρους και προϋποθέσεις που λειτουργούν υπέρ της ισότητας των φύλων και ενάντια στα έμφυλα και αναχρονιστικά στερεότυπα, που συνεχίζουν να επιδεικνύουν ακόμη και σήμερα το σκληρό τους πρόσωπο σε όλους τους τομείς του βίου μας.

Ως εκ τούτου, ευελπιστεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων με την καθολική συμπερίληψη των έμφυλων ζητημάτων και στοχεύει στην υιοθέτηση τέτοιων παραδειγμάτων από τις περισσότερες δυνατές εταιρίες, προκειμένου πολύ γρήγορα να δημιουργηθούν καλές πρακτικές.

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                        Το  Γραφείο Τύπου, 25/2/2019

Τηλ 2131511102-103

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.