Δύο εμπεριστατωμένα άρθρα για το έμφυλο χάσμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα με βάση το τεκμηριωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

 

Σας γνωρίζουμε ότι στον ιστότοπο Inside Story, «ανεξάρτητο μέσο χωρίς διαφημίσεις με στόχο την έρευνα και την κατανόηση των ιστοριών της πραγματικότητάς μας», αναρτήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στην ενότητα «Γυναίκες, Ελλάδα, Οικονομία, Επιχειρήσεις» ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο της δημοσιογράφου κας Ελίζας Τριανταφύλλου με τίτλο «Άνιση η «μάχη των φύλων» και στην ελληνική αγορά εργασίας»: https://insidestory.gr/article/mahi-fylon-elliniki-agora-ergasias?token=842W6F93MA .

Το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκτενή αναφορά στο έργο του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της χώρας μας:

α) δήλωση της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Ι.Φ.

β) τα έγκυρα στατιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη συμμετοχή των Ελληνίδων στα κέντρα λήψης αποφάσεων

γ) το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ) 2016-2020.

Επιπλέον, το 2017 ο συγκεκριμένος ιστότοπος φιλοξένησε άρθρο της δημοσιογράφου κας Δήμητρας Τριανταφύλλου με τίτλο «Εργαζόμενη μητέρα στην Ελλάδα»:

https://insidestory.gr/article/ergazomeni-mitera-ellada?token=B14A9S289W&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=op&utm_content=%2Farticle%2Fergazomeni-mitera-ellada .

Το άρθρο αναρτήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 στην ενότητα «Γυναίκες, Ελλάδα, Κοινωνία» και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δηλώσεις της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και του αρμόδιου Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το εν λόγω άρθρο αναφέρεται σε τεκμηριωτικό υλικό, το οποίο παρασχέθηκε έγκαιρα στη δημοσιογράφο από τον κ.Διευθυντή και το εξειδικευμένο στέλεχος της Γ.Γ.Ι.Φ. με αρμοδιότητα τα νομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τη διαχείριση του ιστότοπου Inside Story, ο χρόνος ανάγνωσης για κάθε ένα από τα δύο άρθρα είναι δώδεκα λεπτά.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Οικονομία» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

Comments are closed.