Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την πρόοδο σε επίπεδο Ε.Ε. της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης περί εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και την αναγνώριση του έργου των Ελληνικών Αρχών από το Ε.Κ.

ΣΧΕΤ.: α) Το από 13-12-2017 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Η βία κατά των γυναικών και η πρόοδος της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης σε επίπεδο Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νοέμβριος 2017) – αναγνώριση του έργου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων»: http://www.isotita.gr/η-βία-κατά-των-γυναικών-και-η-πρόοδος-τη/ .

β) Το από 15-12-2017 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-βία-κατά-των-γυναικών-κ/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., σύμφωνα με το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών (Π.Δ. 141, ΦΕΚ 180/23-11-2017, κεφάλαιο Δ’: Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, άρθρα 22-26), υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόοδο σε επίπεδο Ε.Ε. της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης περί εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και την αναγνώριση του έργου των Ελληνικών Αρχών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 13-12-2017 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 15η Δεκεμβρίου 2017. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://www.businessnews.gr/article/94509/50-gynaikes-hanoyn-ti-zoi-toys-kathe-evdomada-logo-tis-endooikogeneiakis-vias

https://left.gr/news/i-kata-ton-gynaikon-kai-i-proodos-tis-symvasis-tis-konstantinoypolis-stin-ee

https://www.palmosev.gr/i-via-kata-ton-gynekon-ke-i-proodos-tis-symvasis-tis-konstantinoupolis-stin-e-e/

http://socialpolicy.gr/2017/12/%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7.html

http://www.crete-news.gr/η-βία-κατά-των-γυναικών-και-η-πρόοδος-της-σύμβασης-της-κωνσταντινούπολης-στην-εε-ευρωπαϊκό

http://www.topontiki.gr/article/251210/i-kata-ton-gynaikon-kai-i-proodos-tis-symvasis-tis-konstantinoypolis-stin-ee

https://faros-24.gr/site/η-βία-κατά-των-γυναικών-και-η-πρόοδος-τ/

https://www.youtube.com/watch?v=AuEdf6loSq0

https://www.eetaa.gr/via/anakoinoseis/deltio_typou_151217.pdf

http://myblogs.gr/article/i-via-kata-ton-gynaikon-kai-i-proodos-tis-symvasis-tis-konstantinoypolis-stin-ee-eyropaiko

http://www.palo.gr/multimedia/epixeirhmatika-nea/50-gynaikes-xanoyn-ti-zwi-toys-kathe-evdomada-logw-tis-endooikogeneiakis-vias/16913058/

http://www.palo.gr/epixeirhmatika-nea/50-gynaikes-xanoyn-ti-zwi-toys-kathe-evdomada-logw-tis-endooikogeneiakis-vias/16913058/ .

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Βία κατά των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

Comments are closed.