Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. υπέρ της αντιμετώπισης του έμφυλου ψηφιακού χάσματος

ΣΧΕΤ.: α) Το από 11-1-2018 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Θετικό πρόσημο από τη συμμετοχή της Γ.Γ.Ι.Φ. στη δημόσια διαβούλευση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ γυναικών και ανδρών»: http://www.isotita.gr/θετικό-πρόσημο-από-τη-συμμετοχή-της-γ-γ/ .

β) Το από 12-1-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/6917-2/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., σύμφωνα με το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών (Π.Δ. 141, ΦΕΚ 180/23-11-2017, κεφάλαιο Δ’: Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, άρθρα 22-26), υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανάγκη γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος μεταξύ γυναικών και ανδρών στο πλαίσιο διαδικτυακής δημόσιας διαβούλευσης της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 11-1-2018 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παγκόσμια Τράπεζα και την ITU.

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 12η Ιανουαρίου 2018. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://www.businessnews.gr/article/96628/ggif-symmetohi-sti-diavoyleysi-tis-itu-gia-psifiako-hasma

https://left.gr/news/i-symmetohi-tis-ggif-sti-dimosia-diavoyleysi-tis-diethnoys-enosis-tilepikoinonion-gia-ti

https://www.palmosev.gr/i-geniki-grammatia-isotitas-ton-fylon-symmetechi-sti-dimosia-diavoulefsi-tis-diethnous-enosis-tilepikinonion/

https://www.heraklion.gr/resilient/isotita/ggif15118.html

http://www.palo.gr/markets/ggif-symmetoxi-sti-diavoyleysi-tis-itu-gia-to-psifiako-xasma/17017184/

http://www.palo.gr/multimedia/markets/ggif-symmetoxi-sti-diavoyleysi-tis-itu-gia-to-psifiako-xasma/17017184/?mid=31135154

http://www.inewsgr.com/326/i-symmetochi-tis-ngif-sti-dimosia-diavoulefsi-tis-diethnous-enosis-tilepikoinonion-gia-ti-gefyrosi-tou-emfylou-psifiakou-chasmatos.htm .

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Γυναίκες και Εκπαίδευση» και «Γυναίκες και Οικονομία» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Comments are closed.