Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την ισότητα των φύλων στα μέσα ενημέρωσης και την αξιέπαινη δραστηριότητα της Γ.Γ.Ι.Φ. στον τομέα των Μ.Μ.Ε.

ΣΧΕΤ.: α) Το από 15-2-2018 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Η ισότητα των φύλων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιανουάριος 2018) – Η αξιέπαινη δραστηριότητα της Γ.Γ.Ι.Φ. στον τομέα των Μ.Μ.Ε.»:  http://www.isotita.gr/η-ισότητα-των-φύλων-στο-χώρο-των-μέσων-ε/ .

β) Το από 20-2-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Η ισότητα των φύλων στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης»: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-ισότητα-των-φύλων-στα-μ/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ισότητα των φύλων στα μέσα ενημέρωσης και την αξιέπαινη δραστηριότητα της Γ.Γ.Ι.Φ. στον τομέα των Μ.Μ.Ε.

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 15-2-2018 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς, ενώ στις 20-2-2-18 εστάλη σε ελληνικούς και κυπριακούς φορείς της δημοσιογραφίας. Αξίζει να επισημανθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων αξιοποίησε το σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. μέσω χρέωσης αυτού στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥπΠΕΘ (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου: 27161/15-2-2018).

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 20ή Φεβρουαρίου 2018. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://kanaliena.gr/189518-2/

https://www.businessnews.gr/article/100037/i-isotita-ton-fylon-sto-horo-ton-meson-mazikis-enimerosis

http://www.elzoni.gr/html/ent/282/ent.84282.asp

http://csrnews.gr/30016/η-ισότητα-των-φύλων-στο-χώρο-των-μέσων-μ

https://left.gr/news/meleti-toy-eyrokoinovoylioy-i-isotita-ton-fylon-sto-horo-ton-meson-mazikis-enimerosis

http://www.larissanet.gr/2018/02/20/chasma-metaxy-gynaikon-kai-andron-sto-choro-ton-meson-mazikis-enimerosis/

http://www.advertising.gr/media/ngif-i-isotita-ton-fylon-sto-choro-ton-mme/

https://www.palmosev.gr/i-isotita-ton-fylon-sto-choro-ton-meson-mazikis-enimerosis/

http://gnomikilkis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_633.html

https://www.circogreco.gr/2018/02/20/meleti-eurwkoinovouliou-isothta-sta-mme/

http://www.palo.gr/epixeirhmatika-nea/i-isotita-twn-fylwn-sto-xwro-twn-meswn-mazikis-enimerwsis/17156803/

http://myblogs.gr/article/i-isotita-ton-fylon-sto-horo-ton-meson-mazikis-enimerosis

http://www.palo.gr/multimedia/epixeirhmatika-nea/i-isotita-twn-fylwn-sto-xwro-twn-meswn-mazikis-enimerwsis/17156803/?mid=39695545

http://www.palo.gr/multimedia/epixeirhmatika-nea/i-isotita-twn-fylwn-sto-xwro-twn-meswn-mazikis-enimerwsis/17156803/?mid=39696117&pg= .

 

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Μ.Μ.Ε.» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Comments are closed.