Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την 11η Οκτωβρίου – Διεθνή Ημέρα Κοριτσιών με έμφαση στην εκπαίδευση

ΣΧΕΤ.: α) Το από 23-10-2018 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Η στήριξη από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων της προσπάθειας για την εξάλειψη, μέσω της εκπαίδευσης, των έμφυλων στερεότυπων σε βάρος των κοριτσιών και το νέο σχολικό έτος 2018-2019 με αφορμή την 11η Οκτωβρίου – Διεθνή Ημέρα Κοριτσιών»:  http://www.isotita.gr/η-στήριξη-από-τη-γενική-γραμματεία-ισό/

β) Το από 25-10-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-στήριξη-της-γγιφ-στην-ε/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιών με έμφαση τις δράσεις του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων για την εξάλειψη, μέσω της εκπαίδευσης, των έμφυλων στερεότυπων σε βάρος των κοριτσιών και το νέο σχολικό έτος 2018-2019.

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 23-10-2018 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και τους κοινωνικούς εταίρους. Επισημαίνεται ότι το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων αξιοποίησε το σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. μέσω χρέωσης αυτού στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥπΠΕΘ (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου: 178550/24-10-2018).

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 25η Οκτωβρίου 2018. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://sumvouleutikothivas.blogspot.com/2018/10/2018-2019-11.html

http://www.palo.gr/politikh-nea/g-g-isotitas-fylwn-symvoli-stin-eksaleipsi-twn-emfylwn-stereotypwn-se-varos-twn-koritsiwn-mesw-tis-ekpaideysis/19576454/

http://www.palo.gr/multimedia/politikh-nea/g-g-isotitas-fylwn-symvoli-stin-eksaleipsi-twn-emfylwn-stereotypwn-se-varos-twn-koritsiwn-mesw-tis-ekpaideysis/19576454/?mid=55609502

http://www.ecoleft.gr/2018/10/26/γ-γ-ισότητας-φύλων-συμβολή-στην-εξάλει/

https://femininmasculin.wordpress.com/2018/10/25/δελτιο-τυπου-η-στήριξη-της-γγιφ-στην-εξ/

http://buildingasafetynet.org/el/capacity-building-oct-2017/ .

 

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Εκπαίδευση» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Comments are closed.