Αξιοποίηση του 7ου Ενημερωτικού Δελτίου του Παρατηρητηρίου της Γ.Γ.Ι.Φ. για την παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών υπέρ των μελών του ΕΕΔΕΓΕ
ΣΧΕΤ.: Το 7ο Ενημερωτικό Δελτίο του Παρατηρητηρίου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Trafficking» (Μάρτιος 2017):
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. δημοσιοποίησε στις 22 Μαρτίου 2017 το 7ο Ενημερωτικό Δελτίο με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Trafficking».
Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε το επτασέλιδο έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση του εγγράφου μας στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα: http://www.eedege.gr/nea .
Το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία.
Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.
Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Βία κατά των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).