Αξιοποίηση ενημερωτικής δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για την υψηλή ανεργία των Ελληνίδων υπέρ των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

ΣΧΕΤ.: Το από 16-6-2016 έγγραφό μας με θέμα «Το γυναικείο πρόσωπο της ανεργίας στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2016»

http://old.isotita.gr/index.php/news/2716 .

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εμπεριστατωμένου εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς στις 16 Ιουνίου 2016 μία σημαντική δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υψηλή ανεργία των Ελληνίδων το πρώτο τρίμηνο του 2016 με αποδέκτες τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Υπουργεία και τους κοινωνικούς εταίρους.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε το έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση αυτού στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα: http://www.eedege.gr/nea/296-to-gynaikeio-proswpo-ths-anergias-sthn-ellada-to-prwto-trimhno-tou-2016 .

Επισημαίνεται ότι το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδας, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Απασχόληση» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση