Αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κορυφαία Ελληνοκαναδέζα Υψίφωνο Τερέζα Στράτας

Μαΐ 18, 2015

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

Στο πλαίσιο του θεματικού πεδίου του πολιτισμού, σας γνωρίζουμε ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την διάσημη Ελληνοκαναδέζα υψίφωνο Τερέζα Στράτας, η οποία διέγραψε σπουδαία καριέρα στην όπερα από το 1958, που πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Όπερας του Τορόντο, έως την τελευταία της εμφάνιση επί σκηνής το 1995, στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Η Τερέζα Στράτας – κατά κόσμον Αναστασία Στρατάκη – πρωταγωνίστησε σε 385 παραστάσεις στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ερμηνεύοντας 41 διαφορετικούς ρόλους μέσα στην 36χρονη σταδιοδρομία της, παράλληλα με τις εμφανίσεις της στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Η Στράτας, μία πραγματική σταρ του λυρικού θεάτρου, σφράγισε το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα κάνοντας πολλούς να την συνδέσουν με την άλλη κορυφαία Ελληνίδα, την μοναδική Μαρία Κάλλας, όχι μόνο λόγω της κοινής τους καταγωγής, αλλά κυρίως λόγω της δραματικής έντασης των ερμηνειών της και της συγκλονιστικής ομορφιάς της. Παιδί Ελλήνων μεταναστών από την Κρήτη, ξεκίνησε τη θριαμβευτική της πορεία το 1958 στο Τορόντο του Καναδά. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του 20ού αιώνα παγκοσμίως, αλλά και ένας μύθος της όπερας, μιας και λόγω της μυθιστορηματικής της ζωής και της φιλανθρωπικής της δραστηριότητας δεν ήταν λίγοι αυτοί που την συνέκριναν με τις δραματικές οπερατικές ηρωίδες που ερμήνευσε συναρπαστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα (το έργο της Τερέζας Στράτας, ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων/προβολή ντοκιμαντέρ και ανοικτή συζήτηση) περιλαμβάνονται στο σχετικό σύνδεσμο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

http://www.nationalopera.gr/gr/event/afieroma-stin-teresa-stratas/ .

Comments are closed.