Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη στατιστική απεικόνιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μάρτιος 2018)

 

ΣΧΕΤ.: α) Το από 9-3-2018 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Η στατιστική απεικόνιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση(Βρυξέλλες, Μάρτιος 2018)»:  http://www.isotita.gr/η-στατιστική-απεικόνιση-της-ισότητας/ .

β) Το από 13-3-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-στατιστική-απεικόνιση/ .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη στατιστική απεικόνιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μάρτιος 2018).

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 9-3-2018 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς. Αξίζει να επισημανθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων αξιοποίησε το σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. μέσω χρέωσης αυτού στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥπΠΕΘ (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου: 40462/12-3-2018).

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων τη 13η Μαρτίου 2018. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

http://socialpolicy.gr/2018/03/η-στατιστική-απεικόνιση-της-ισότητας.html

https://left.gr/news/i-statistiki-apeikonisi-tis-isotitas-metaxy-gynaikon-kai-andron-stin-ee

http://sumvouleutikothivas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_10.html

http://viotianet.gr/archives/44746

https://opolitis.gr/index.php/koinonika/item/13528-i-statistiki-apeikonisi-tis-isotitas-metaksy-gynaikon-kai-andron-stin-evropaiki-enosi

https://www.thrakikiagora.gr/component/k2/search?searchword=Η+στατιστική+απεικόνιση+της+ισότητας+μεταξύ+γυναικών+και+ανδρών+στην+Ευρωπαϊκή+Ένωση+%28Μάρτιος+2018%29&categories=&format=html&t=&tpl=search

http://news.freelist.gr/?cityId=32

http://gzmosxos.blogspot.gr/2018/03/blog-post_119.html .

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση. Υπογραμμίζεται ότι έως σήμερα το εμπεριστατωμένο έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 7374 πολιτών, ενώ μέχρι το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018 η συνολική επισκεψιμότητα για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταγραφεί σε άκρως επαινετικό αριθμό, δηλαδή 10384 αναγνώσεις.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

Comments are closed.