Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη συμπερίληψη στο Ανακοινωθέν της Συνάντησης Κορυφής της Κοινοπολιτείας των Εθνών του πρωταγωνιστικού ρόλου της ισότητας των φύλων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη (Λονδίνο, Απρίλιος 2018)

ΣΧΕΤ.: α) Το 13558/Σ.749/23-4-2018 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Μία ακόμα Διάσκεψη Κορυφής υπέρ του πρωταγωνιστικού ρόλου της ισότητας των φύλων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη: Κοινοπολιτεία Εθνών (Λονδίνο, 19-20 Απριλίου 2018)»: http://www.isotita.gr/μία-ακόμα-διάσκεψη-κορυφής-υπέρ-του-πρ/  .

β) Το από 24-4-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Η Κοινοπολιτεία των Εθνών υπέρ του πρωταγωνιστικού ρόλου της ισότητας των φύλων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη (Λονδίνο, 19-20 Απριλίου 2018»: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-κοινοπολιτεία-των-εθνώ/  .

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη συμπερίληψη στο Ανακοινωθέν της Συνάντησης Κορυφής της Κοινοπολιτείας των Εθνών του πρωταγωνιστικού ρόλου της ισότητας των φύλων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη (Λονδίνο, Απρίλιος 2018).

Πιο συγκεκριμένα:

Το από 23-4-2018 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και τους κοινωνικούς εταίρους (αριθμός ταυτότητας εγγράφου: 13573/Σ.752/23-04-18). Αξίζει να επισημανθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων αξιοποίησε το σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. μέσω χρέωσης αυτού στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥπΠΕΘ (αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου εγγράφου: 64025/23-4-2018).

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 24η Απριλίου 2018. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

https://left.gr/news/i-koinopoliteia-ton-ethnon-yper-toy-protagonistikoy-roloy-tis-isotitas-ton-fylon-stin

https://www.palmosev.gr/i-kinopolitia-ton-ethnon-yper-tou-protagonistikou-rolou-tis-isotitas-ton-fylon-stin-ikonomiki-ke-kinoniki-anaptyxi/

http://www.palo.gr/koinonia-nea/i-koinopoliteia-twn-ethnwn-yper-toy-prwtagwnistikoy-roloy-tis-isotitas-twn-fylwn-stin-oikonomiki-kai-koinwniki-anaptyksi/17707514/

https://www.circogreco.gr/2018/04/25/i-koinopoliteia-twn-ethnwn-uper-tou-prwtagwnistikou/

https://sumvouleutikothivas.blogspot.gr/2018/04/19-20-2018.html

http://livester.gr/a/news/Διάφορα/28871556/Η-Κοινοπολιτεία-των-Εθνών-υπέρ-του-πρωταγωνιστικού-ρόλου-της-ισότητας-των-φύλων-στην-οικονομική-και-κοινωνική-ανάπτυξη

https://www.inewsgr.com/326/i-koinopoliteia-ton-ethnon-yper-tou-protagonistikou-rolou-tis-isotitas-ton-fylon-stin-oikonomiki-kai-koinoniki-anaptyxi.htm

http://www.palo.gr/multimedia/koinonia-nea/i-koinopoliteia-twn-ethnwn-yper-toy-prwtagwnistikoy-roloy-tis-isotitas-twn-fylwn-stin-oikonomiki-kai-koinwniki-anaptyksi/17707514/?mid=45928271 .

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

Comments are closed.