Άρθρο στον ιστότοπο της ΕΡΤ για την αναπαραγωγή των στερεότυπων αντιλήψεων για τα δύο φύλα μέσω των παιδικών παιχνιδιών

Στο πλαίσιο του θεματικού πεδίου της εξάλειψης των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή, σας γνωρίζουμε ότι στον ιστότοπο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης αναρτήθηκε στις 16-12-2015 άρθρο με τίτλο «Παιδικά παιχνίδια – Πώς αναπαράγουν τα στερεότυπα των φύλων». Το μήνυμα του άρθρου αντικατροπτίζεται στο ακόλουθο απόσπασμα:

 …Εισάγουμε κοινωνικές κατασκευές αποφασίζοντας στερεοτυπικά τι δέχονται αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα στάδια. Τα παιχνίδια των κοριτσιών συνήθως οδηγούν σε παθητικότητα – το να χτενίζουν τα μαλλιά της Μπάρμπι, για παράδειγμα, και όχι να κατασκευάζουν, να φαντάζονται ή να δημιουργούν με Lego ή Meccano. Οπωσδήποτε δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό, αλλά συμβάλλει. Αν σε ένα κορίτσι δεν έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να παίξει με ένα σετ χημείας, μάλλον το επηρεάζει…

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί ο σύνδεσμος με το εν λόγω άρθρο: http://www.ert.gr/pedika-pechnidia-pos-anaparagoun-ta-stereotipa-ton-filon/ .

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όπως αυτή αποτυπώνεται στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών των δύο φορέων την 1-10-2015 και στον ορισμό εκπροσώπου της Γ.Γ.Ι.Φ. στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ για την Περιφέρεια Αττικής:

α) http://www.isotita.gr/var/uploads/PRESS%20(APO%20SEP%202010)/2015/DT_01-10-2015_Synantisi%20me%20ton%20proedro%20tis%20ERT.pdf

β) http://old.isotita.gr/index.php/news/2330

Αφήστε μια απάντηση