Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη της ΓΓΙΦ στη δομή υποδοχής προσφύγων στις Θερμοπύλες και στο Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Λαμίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της ΓΓΙΦ στη δομή υποδοχής προσφύγων στις Θερμοπύλες

και στο Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Λαμίας

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τη Γενική Γραμματέα υποδέχθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραγιάννης. Συνοδευόμενη από στελέχη της Περιφέρειας, η κ. Κούβελα ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής και συνομίλησε με επαγγελματίες που ασχολούνται με γυναίκες πρόσφυγες για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αυτή η ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα αντιμετωπίζει.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λαμίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τα στελέχη της δομής για τη λειτουργία της, ενημερώθηκε για τα περιστατικά έμφυλης βίας που διαχειρίζονται, καθώς και για τις υπηρεσίες που παρέχονται σε γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και θύματα πολλαπλών διακρίσεων.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Ξενώνας Φιλοξενίας, όπου η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής. Ξεναγήθηκε στους χώρους του Ξενώνα και ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  γυναίκες φιλοξενούμενες.

Πάγια θέση της ΓΓΙΦ αποτελεί η διαρκής στήριξη αυτών των δομών και η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν, ώστε να βοηθούν πραγματικά τις γυναίκες θύματα βίας. Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Κούβελα επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου αυτές οι δομές σύντομα να καταστούν μόνιμες.

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                 Το  Γραφείο Τύπου,   14 /2/2018

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.