Δελτίο Τύπου – Η επιβράβευση της Γ.Γ.Ι.Φ. στις εργαζόμενες γυναίκες που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μητρότητα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιβράβευση της Γ.Γ.Ι.Φ. στις εργαζόμενες γυναίκες

που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μητρότητα

 

Στο πλαίσιο των πολιτικών στήριξης της μητρότητας και εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μανώλη Μπεμπένη, Πρόεδρο και κ. Ισίδωρο Γοίλια, Γενικό Γραμματέα, καθώς και με την εργαζόμενη της τράπεζας κ. Βίκυ Τυρκαλάκου, προκειμένου να συγχαρεί την τελευταία για τον επιτυχή αγώνα της να διεκδικήσει το αυτονόητο: την άδεια ανατροφής του παιδιού της.

Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη την εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και με την αμέριστη συμπαράσταση του σωματείου της, πέτυχε, παρά τις αρχικές δυσκολίες, τη διευθέτηση του αιτήματός της για σωρευτική χορήγηση του μειωμένου ωραρίου.

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε τις  δυσμενείς συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στο καθεστώς των αδειών που σχετίζονται με τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020,  βασικός άξονας του οποίου είναι η ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και η εναρμόνιση οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Με αυτό το σκοπό, η ΓΓΙΦ συνεργάζεται με τα ανάλογα υπουργεία, πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε εργοδοτικούς φορείς και σωματεία και χαράσσει πολιτικές για την ισότιμη μεταχείριση αντρών και γυναικών στην εργασία και για την προστασία της μητρότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας θεωρεί αυτονόητη την τήρηση από τους εργοδότες της εργατικής νομοθεσίας, των κλαδικών  και επιχειρησιακών συμβάσεων  για την προστασία της γονεϊκότητας και των αδειών ανατροφής παιδιών. Παράλληλα, ενθαρρύνει τις γυναίκες και τα σωματεία που τις στηρίζουν να αγωνίζονται, όπου παρατηρούνται φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εργοδοσία.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας τόνισε την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση της ΓΓΙΦ στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και επεσήμανε ότι η προστασία της μητρότητας και της πατρότητας, αλλά και η εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην εργασία και σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι θέμα δημοκρατίας.

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                 Το  Γραφείο Τύπου, 16 /10/2017

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.