Δελτίο Τύπου – Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Unicef σε συνεργασία με την Γ.Γ.ΙΦ. και τον Δήμο Αθηναίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, στα εγκαίνια της έκθεσης

ζωγραφικής της Unicef σε συνεργασία με την ΓΓΙΦ και τον Δήμο Αθηναίων

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της UNICEF του εξωτερικού με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), καθώς και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με τον Δήμο Αθηναίων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00, στο χώρο του The Box, στην Πλατεία Μαβίλη.

Η Γενική Γραμματέας, τιμώντας με την παρουσία της την έκθεση, έκανε λόγο για τη δύναμη της εικόνας να αντικαθιστά ή και να υποκαθιστά πολλές φορές ακόμη και τις πιο εύστοχες λέξεις και τόνισε ότι: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούν, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να ευαισθητοποιήσουν για τα θέματα της έμφυλης βίας και των ανισοτήτων λόγω φύλου και να αποστείλουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι είμαστε όλοι και όλες εδώ, διεκδικώντας  διαρκώς την κατάκτηση και την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη».

Tα μηνύματα: “Όχι σημαίνει όχι”, “Κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλύπτονται”, “Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη”, “Η βία δεν είναι αποδεκτή”, “Το σώμα μου, μου ανήκει”, πλαισίωναν τις εξαίρετες ζωγραφιές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων γυναικών και ανδρών προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 12 έως 66 ετών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλεγμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν και σε ευρύτερη καμπάνια της UNICEF και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σχετικά με την έμφυλη βία.

Η έκθεση  θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 16:00 έως τις 21:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 έως τις 18:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                     Το Γραφείο Τύπου, 7/12/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.