Δελτίο Τύπου – Η συνάντηση της ΓΓΙΦ με γυναίκες της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

 

Δελτίο Τύπου

 

Η  συνάντηση της ΓΓΙΦ με γυναίκες της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

 Η ένθερμη ανταπόκριση των γυναικών και η ανάγκη τους για επαφή με την πατρίδα

 

 

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά της στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 62η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των Γυναικών, επισκέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Κεφαλληνιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμερικής “Κέφαλος”, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γυναίκες της ομογένειας. Πρόκειται για μία συνάντηση που η Γενική Γραμματέας έχει καθιερώσει, καθώς θεωρεί απαραίτητη την επικοινωνία με την ομογένεια και την ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ελληνική κοινότητα του εξωτερικού.

Η κ. Κούβελα αναφέρθηκε στο έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέα για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, ενώ παρουσίασε τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2016-2020) που αποτελούν στρατηγικούς στόχους της ΓΓΙΦ.

Περαιτέρω, η κ. Κούβελα τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει και αναδεικνύει τα θέματα ισότητας των φύλων και μάλιστα αναφέρθηκε στα δύο νομοσχέδια τομή για την ισότητα των φύλων, για τα οποία μίλησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη Βουλή ανήμερα της 8 Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών:

  • το ν/σχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), το οποίο κατατέθηκε και συζειτείται στις επιτροπές της Βουλής για να ψηφιστεί
  • το σχέδιο νόμου για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ακολούθησε συζήτηση, ερωτήσεις των γυναικών της ομογένειας και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τις γυναίκες της Ελλάδας και της Αμερικής, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, που εκτυλίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό και ζεστό κλίμα και κατέληξε σε ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα για τέτοιες συναντήσεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε στη Γενική Γραμματέα ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Αλυσανδράτος και τα μέλη του Συλλόγου, στο χώρο συνεστιάσεων του πολιτιστικού συλλόγου σε μία ιδιαίτερα ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που αποδεικνύει την ανάγκη που έχουν οι ομογενείς για επαφή με την πατρίδα, ενώ όλες οι γυναίκες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την κ. Κούβελα για την επίσκεψή της.

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                                  Το  Γραφείο Τύπου,  19/3/2018

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.