Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, με την Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, με την Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάου

 

 Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργειών της ΓΓΙΦ για την καλύτερη προώθηση της ισότητας των φύλων, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση με την κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 4/3/2019 στα γραφεία της ΓΓΙΦ.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης, υπήρξε  το θέμα της εισαγωγής της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην α/θμια και β/θμια εκπαίδευση για την καλύτερη προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών (αγοριών και κοριτσιών) και  την αναχαίτιση της βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Και οι δυο φορείς συμφώνησαν στην εν λόγω αναγκαιότητα, καθώς και στην προοπτική δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου συμπεριληπτικού, ολιστικού και διεπιστημονικού, με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων για την   ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας, αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων,  έμφυλης ισότητας κτλ.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της από κοινού οργάνωσης δράσεων για το εν λόγω ζήτημα και ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα  της υλοποίησης αυτών.

Η Γενική Γραμματέας εξέθεσε στην εκπρόσωπο του Συνήγορο του πολίτη τις προτάσεις και τις πολιτικές της ΓΓΙΦ για την εκπαίδευση, βασική συνιστώσα της οποίας αποτελεί και η εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην α/βθμια και β/θμια εκπαίδευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                            Το  Γραφείο Τύπου, 4/3/2019

Τηλ 2131511102-103

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.