Ενημερωτικό σημείωμα δράσεων μηνός Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2019

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων οργάνωσε και συμμετείχε στις εξής δράσεις και εκδηλώσεις για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2019:

  1. Συνδιοργάνωση Του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων εκδήλωσης στην εκδήλωση με τίτλο : ‘’Καρκίνος του μαστού: Μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε’’, στις 30 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού.

2. Συνάντηση Εργασίας ανάμεσα στην επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Γυναικείας Ενδυνάμωσης του Υπουργείου Γυναικών, Τρίτης ηλικίας, Οικογένειας και Νεολαίας του Γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου και στην Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα.

Η συνάντηση, στις 16 Οκτωβρίου 2019, είχε ως ατζέντα τις εξελίξεις σε θέματα ισότητας που αφορούν και τις δύο χώρες, τις κοινές προκλήσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα καθώς και την προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των δομών ως προς την ουσιαστική επίτευξη της ισότητας.

3. Εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (Κ.ΕΘ.Ι.) κατά των Γυναικών και παρουσίαση της νέας Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας, στις 25 Νοεμβρίου 2019 και τοποθέτηση επί του θέματος της κ. Μαρίας Συρεγγέλα.

4. Δημιουργία και ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού (Video Spot) το οποίο προβλήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Facebook, Twitter) και στην ιστοσελίδα www.isotita.gr, με σκοπό την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και για την ενημέρωση και την πάταξη των στερεοτύπων στη νέα γενιά.

5. Φωταγώγηση της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου 2019 μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

6. Διανομή φυλλαδίων της Γενικής Γραμματείας και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (Κ.Ε.Θ.Ι.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Αστυνομίας, στις 23 Νοεμβρίου 2019, στο σταθμό μετρό του Συντάγματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα έμφυλης βίας. 

7. Αποστολή επιστολής σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας για την προσθήκη της πορτοκαλί κορδέλας (orange ribbon) στο σήμα τους, στις 25 Νοεμβρίου 2019, με σκοπό την ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού στα θέματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας .

8. Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα και συνεργατών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε εκδηλώσεις με θέμα την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Πιο συγκεκριμένα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα στις εξής εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών:
• Εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου, με θέμα ‘’Βία κατά των Γυναικών: Δομές στήριξης και συμβουλευτικής στην τοπική κοινωνία’’, στις 25 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου
• Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και ειδική προβολή βίντεο, στις 26 Νοεμβρίου 2019, στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
• Εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας ‘’Εμείς’’, στην 1η Δεκεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Γλυφάδας
• Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας, σε αίθουσα του Δήμου, στις 04 Δεκεμβρίου 2019
• Εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) με θέμα ‘’Η Βία κατά των Γυναικών’’, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ‘’Μελίνα Μερκούρη’’, στις 05 Δεκεμβρίου 2019. 

 

9. Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην υπογραφή Διακήρυξης , ανάμεσα στους 4 Μητροπολίτες των Ι. Μητροπόλεων της Θράκης και τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρα αφενός και τους τρεις Μουφτήδες από τις 3 Μουφτείες της Θράκης αφετέρου, ενάντια στην Ενδοοικογενειακή βία. Στόχος της Διακήρυξης, υπεγράφη στις 28 Νοεμβρίου 2019, είναι να συνεισφέρουν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι πνευματικοί ηγέτες της Μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.


10. Η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα παρευρέθη στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) στις 10 Δεκεμβρίου 2019.


11. Ομιλία της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα στο Εconomist για τη Δημογραφική κρίση στην Ελλάδα στις 12 Δεκεμβρίου 2019.


12. Διοργάνωση Εκδήλωσης ενημέρωσης και δικτύωσης από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με τίτλο ‘’Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε πρώτο πλάνο’’ στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η δικτύωση με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών πάνω σε τρέχοντα και καίρια ζητήματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και εργασία, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία καθώς και την επίτευξη εξισορρόπησης οικογενειακής/προσωπικής ζωής με την επαγγελματική.


13. Συνδιοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Γυναίκες στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» από τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Comments are closed.