Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. σχετικά με τη θέση του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της χώρας μας για τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του EIGE

ΣΧΕΤ.: Το από 13-10-2017 δισέλιδο δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα: Η θέση της Γ.Γ.Ι.Φ. για τον «Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων» του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-η-θέση-της-γ-γ-ι-φ-για-τον-δ/ .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Α. Για την αποφυγή παρερμηνειών λόγω της αποσπασματικής παρουσίασης από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης της τρίτης έκδοσης του «Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων – Gender Equality Index», η οποία παρουσιάστηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, η Γ.Γ.Ι.Φ. προέβη στην έκδοση του ως άνω δελτίου τύπου, στο οποίο αποτυπώνεται με σαφήνεια η θέση του ελληνικού κρατικού φορέα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών για το θέμα.

 

Β. Σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας της ηγεσίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. με το EIGE στις 13-10-2017, το Ινστιτούτο απέστειλε αυθημερόν στη Γ.Γ.Ι.Φ., με παράλληλη κοινοποίηση στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ευχαριστήριο/επεξηγηματικό μήνυμα, το οποίο συνάδει με το πλαίσιο της Γ.Γ.Ι.Φ.

 

Επισημαίνεται ότι η απάντηση του EIGE έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία και σε όλες τις οργανικές μονάδες της Υπηρεσίας μας.

 

Γ. Η Γ.Γ.Ι.Φ. ενημέρωσε εγγράφως στις 13-10-2017 τους κάτωθι δημόσιους φορείς μέσω σχετικής εμπεριστατωμένης επιστολής με θέμα: Η θέση της Γ.Γ.Ι.Φ. για την τρίτη έκδοση του «Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων» του EIGE:

 

– Βουλή των Ελλήνων

– Συνήγορο του Πολίτη: Κύκλο Ισότητας των Φύλων

– Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

– Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης: Γραφείο Σ.Θ.Δ.Ε.Θ.

– Υπουργείο Εσωτερικών: Γραφείο κ.Υπουργού και Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων Κ.Υ.

– Υπουργείο Εξωτερικών: Γ’ Γεν. Δ/νση Ε.Ε., Ε.Ν.Υ. Ε.Ε., Δ4 Δ/νση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

– Μ.Ε.Α. στην Ε.Ε.: Οργανική Μονάδα Λοιπών Πολιτικών – Ο.Κ.Θ.

– Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Τμήμα Ε.Ε.

 

Δ. Το δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

 

https://www.businessnews.gr/article/88157/ggif-i-thesi-tis-gia-ton-deikti-gia-tin-isotita-ton-fylon-toy-eyropaikoy-institoytoy

 

https://left.gr/news/i-thesi-tis-ggif-gia-ton-deikti-isotitas-ton-fylon-toy-eige

 

http://www.topontiki.gr/article/241878/i-thesi-tis-ggif-gia-ton-deikti-gia-tin-isotita-ton-fylon-toy-eyropaikoy-institoytoy

 

https://circogreco.gr/2017/10/13/i-ggif-gia-ton-deikth-isothtas-fulwn-tou-eige/

 

http://www.palo.gr/epixeirhmatika-nea/ggif-i-thesi-tis-gia-ton-deikti-gia-tin-isotita-twn-fylwn-toy-eyrwpaikoy-institoytoy/16657670/

 

http://www.inewsgr.com/326/i-thesi-tis-ngif-gia-ton-deikti-isotitas-ton-fylon-tou-EIGE.htm

 

http://livester.gr/a/news/Διάφορα/25574058/Η-θέση-της-ΓΓΙΦ-για-τον-Δείκτη-Ισότητας-των-Φύλων-του-EIGE

 

http://www.inewsgr.com/122/i-thesi-tis-ngif-gia-ton-deikti-gia-tin-isotita-ton-fylon–tou-evropaikou-institoutou.htm

 

http://www.palo.gr/multimedia/epixeirhmatika-nea/ggif-i-thesi-tis-gia-ton-deikti-gia-tin-isotita-twn-fylwn-toy-eyrwpaikoy-institoytoy/16657670/ .

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

Comments are closed.