Η Αυτοπεποίθηση των Γυναικών και η ανάγκη αναθεώρησης στερεότυπων αντιλήψεων για το γυναικείο σώμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ιούν 15, 2015

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

Ο καταιγισμός από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς και του αψεγάδιαστου σώματος ενάντια στη φύση συχνά οδηγεί πολλές γυναίκες σε απονενοημένες ενέργειες. Η έγκυρη διαδικτυακή εφημερίδα Huffington Post δημοσίευσε στις 6-5-2015 τις φωτογραφίες της Neely Ker-Fox με θέμα την απενοχοποίηση της εικόνας του γυναικείου σώματος πριν και μετά τη γέννα. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι οι θαυμαστές ατέλειες δεκαέξι γυναικών, οι οποίες δέχτηκαν να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό της Αμερικανίδας Neely Ker-Fox με εξειδίκευση στη φωτοβιογραφία και στη φωτογράφηση της γέννησης /photobiography – birth photography (γέννηση, νεογέννητο μωρό, μητρότητα, οικογένεια).

Επηρεασμένη από τα προσωπικά της βιώματα και τη δική της εγκυμοσύνη, η φωτογράφος αποσκοπεί στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης από τις ίδιες τις γυναίκες και στην ανάγκη αναθεώρησης στερεότυπων αντιλήψεων και πρακτικών για τα δύο φύλα στην παγκοσμιοποιημένη εποχή. Ο τίτλος του Έργου παίζει με τις λέξεις, αφού εστιάζει στις τέλειες ατέλειες ή στα αψεγάδιαστα ψεγάδια των περισσοτέρων γυναικών του πλανήτη («perfect imperfections»):

http://www.huffingtonpost.com/2015/06/05/perfect-imperfections-photo-series_n_7511504.html.

Comments are closed.