Η Βελγική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων κατά των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων ΛΟΑΤ

Ιούλ 08, 2016

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

ΣΧΕΤ.: α) Το από 20-5-2016 έγγραφό μας με θέμα «Το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας κατά των ατόμων ΛΟΑΤ στο χώρο της εκπαίδευσης (UNESCO, Μάιος 2016)»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2669 .

 

β) Το από 3-6-2016 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: DT_03-06-2016_To Pagkosmio Provlimatis Vias kata_LOAT stin Ekpaidefsi .

 

γ) Το από 6-6-2016 έγγραφό μας με θέμα «Ευρεία αναγνώριση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της επιτυχημένης δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας κατά των ατόμων ΛΟΑΤ στην εκπαίδευση»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2698 .

 

δ) Το από 14-6-2016 έγγραφό μας με θέμα «Αξιοποίηση δύο ενημερωτικών δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. υπέρ των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2713 .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εμπεριστατωμένων εγγράφων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Το Βελγικό Ινστιτούτο για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών απέστειλε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση στις 7 Ιουλίου 2016 πληροφοριακό υλικό με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων κατά των στερεότυπων αντιλήψεων και πρακτικών, καθώς και κατά των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων ΛΟΑΤ στο Βέλγιο. Η εκστρατεία υλοποιείται από μία σύμπραξη φορέων όπως το προαναφερόμενο Ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί σε ρόλο κρατικού φορέα ισότητας των φύλων, το Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Ισότητα Ευκαιριών, ο Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και οι γαλλόφωνες Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας.

 

Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες μέσω του διαδικτύου και των διαύλων κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία πολύ δημοφιλή στη νεολαία. Το σύνθημα της εκστρατείας είναι «ΛΟΑΤ – Πες όχι στα στερεότυπα» με ειδική σελίδα στο διαδίκτυο http://www.ettoitescase.be/ και παρουσία στο facebook https://www.facebook.com/ettoitescasee και το youtube https://www.youtube.com/channel/UCsM71gdYocglqLD7Bl8c3uw .

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τρία τηλεοπτικά σποτ με θέμα την προσωπική διαδρομή τριών νέων, της εικοσάχρονης Lucie, του 19χρονου Hakim και του 17χρονου Alex: http://www.ettoitescase.be/videos.php .

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών» και «Εξάλειψη των Έμφυλων Διακρίσεων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Comments are closed.