Η ΓΓΙΦ στο πλάι της Ευρωβουλεύτριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΓΓΙΦ στο πλάι της Ευρωβουλεύτριας,  Κωνσταντίνας Κούνεβα

«H Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη»

 

Στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου παρευρέθηκε σήμερα, 10.10.2017, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων,  Φωτεινή Κούβελα προκειμένου να στηρίξει το  δίκαιο και πολύχρονο αγώνα της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που άσκησε κατά της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά (9/2016), η οποία ακύρωνε πρωτόδικη απόφαση που την δικαίωνε.

Σήμερα, εννιά χρόνια μετά από το τραγικό συμβάν, της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι από δύο αγνώστους, χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι δράστες, η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνεχίζει να διεκδικεί τις απαντήσεις της, ελπίζοντας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου θα συμβάλλει στην προσωπική της δικαίωση, αλλά και στη δικαίωση  όλων όσων υφίστανται τις δυσμενέστατες συνέπειες εργατικών ατυχημάτων, για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία απολύτως ευθύνη.

Ταυτόχρονα, αναμένεται ότι η δίκαιη αναιρετική κρίση του Αρείου Πάγου θα στείλει και το ηχηρό μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, που διεκδικούν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά τους, απαλλαγμένη από εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αδικίες.

Η Φωτεινή Κούβελα, πιστεύοντας  στη δίκαιη κρίση και απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την Κ. Κούνεβα,  δήλωσε ότι «Αναμένουμε ότι το Ανώτατο Κυρωτικό Δικαστήριο θα ρίξει φως δικαιοσύνης σε βάρος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Με την παρουσία μας, δηλώνουμε ενεργά στην Κωνσταντίνα  ότι δεν είναι μόνη. Η ΓΓΙΦ εκφράζει τη βαθιά συμπαράστασή της  στο πρόσωπο της Κ. Κούνεβα, όπως άλλωστε και σε κάθε γυναίκα, που βιώνει τα στερεότυπα των έμφυλων διακρίσεων και τις αρνητικότατες συνέπειες αδικιών και ανισοτήτων.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                   Το  Γραφείο Τύπου, 10/10/2017

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

 

Comments are closed.