Η μεγάλη απήχηση του μηνύματος της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη χρησιμότητα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

 

ΣΧΕΤ.: α) Το από 17-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Αναθεωρημένη έκδοση διεθνούς εγχειριδίου για τη σεξουαλική εκπαίδευση σε συνάρτηση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με σκοπό την προαγωγή της υγείας, της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ισότητας των φύλων (UNESCO, Ιανουάριος 2018)»: http://www.isotita.gr/αναθεωρημένη-έκδοση-διεθνούς-εγχειρ/ .

 

β) Το από 18-1-2018 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Σεξουαλική Εκπαίδευση και Ισότητα των Φύλων – UNESCO 2018 2018)»: http://www.isotita.gr/δελτίο-τύπου-σεξουαλική-εκπαίδευση-κ/ .

 

γ) Το από 19-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη συμβολή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην επίτευξη της ισότητας των φύλων στην πράξη»: http://www.isotita.gr/επιτυχής-υλοποίηση-της-δημόσιας-δράσ-23/ .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εμπεριστατωμένων εγγράφων της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., σας γνωρίζουμε ότι η ανάρτηση του άρθρου της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη συμβολή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην επίτευξη της ισότητας των φύλων στην πράξη στη σελίδα που διατηρεί σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το από 18-1-2018 άρθρο του διαδικτυακού ιστότοπου Business News, το οποίο βασίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. και επιλέγει να αναδείξει τη χρησιμότητα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Με τίτλο «UNESCO: Η σεξουαλική εκπαίδευση συμβάλει στην πρόληψη και μείωση των κρουσμάτων έμφυλης βίας», η εν λόγω ανάρτηση στη σελίδα της Γ.Γ.Ι.Φ. στο facebook έχει διαβαστεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον από 2202 άτομα: https://www.businessnews.gr/article/97198/unesco-i-sexoyaliki-ekpaideysi-symvalei-stin-prolipsi-kai-meiosi-ton-kroysmaton .

 

Εάν συνυπολογίσουμε την επισκεψιμότητα για ανάγνωση του επίσημου εγγράφου της ηγεσίας της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ., του δελτίου τύπου και του απολογιστικού σημειώματος για τη συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (σύνολο τουλάχιστον 2143 διαδικτυακές επισκέψεις), τότε σίγουρα ο αριθμός των 4345 διαδικτυακών επισκέψεων αποτελεί ισχυρό σύμμαχο του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων στον αέναο αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

 

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση της Γ.Γ.Ι.Φ. στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της δημιουργικής συνεργασίας των αρμόδιων οργανικών μονάδων της Υπηρεσίας μας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ειδικά στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας «Σώμα και Ταυτότητα», αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δέσμευσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του οδικού μας χάρτη για τη δημιουργία μίας δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Σχεδιασμού, Δημιουργίας Προτύπων και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Γυναίκες και Εκπαίδευση», «Γυναίκες και Υγεία»και «Βία κατά των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

 

Comments are closed.