Θεατρική παράσταση για την πάλη των δύο φύλων («Ο Πατέρας» του August Strindberg)

Σας γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο ανεβαίνει σε αθηναϊκή θεατρική σκηνή η παράσταση «Ο Πατέρας» του γνωστού Σουηδού συγγραφέα August Strindberg (1849-1912).

Το έργο, το οποίο γράφτηκε το 1887, αποτελεί μία από τις κλασικότερες θεατρικές μελέτες της λειτουργίας και της πάλης των δύο φύλων. Με αφορμή τη διαφωνία του πατέρα και της μητέρας απέναντι στο μέλλον της κόρης, οι γονείς οδηγούνται σε μία ακραία αναμέτρηση μέχρι θανάτου. Μέσα από μία φαινομενικά ασήμαντη αφορμή, ο Strindberg δίνει τη δική του εξήγηση για τις διαφορές, τις ομοιότητες και το ενδιάμεσο του Άνδρα και της Γυναίκας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα της παράστασης, μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.104.gr/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA/ .

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο της εξάλειψης των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή.

Αφήστε μια απάντηση