Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη σημαντική αύξηση των γυναικών στα έδρανα της Κυπριακής Βουλής μετά τις εκλογές της 22-5-2016

Μαΐ 27, 2016

adpolitis

ΔΙΕΘΝΗ

0

ΣΧΕΤ.: Το από 25-5-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα την έμφυλη ανάγνωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων Κυπριακών Βουλευτικών Εκλογών: http://old.isotita.gr/index.php/news/2677 .

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και στο πλαίσιο ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ισότητας των φύλων, σας κοινοποιούμεDeltio Typou Epitropou Isotitas twn Fylwn gia Voul. Kyprou.

Η κα Επίτροπος Ισότητας των Φύλων εκφράζει την ικανοποίηση της για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στο Κυπριακό Κοινοβούλιο ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων όσοι έθεσαν ως στόχο την επίτευξη της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων. Σε εθνικό επίπεδο, η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις θέσεις λήψεως αποφάσεων αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών», το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου και καλύπτει την περίοδο 2014-2017.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αύξηση του ποσοστού των γυναικών στην Κυπριακή Βουλή δεν αποτελεί θέμα αριθμητικό (σχεδόν 20%), αλλά πρωτίστως θέμα ουσίας, αφού εξυπηρετεί και προάγει τους ευρύτερους στόχους της ουσιαστικής και συμμετοχικής δημοκρατίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της προόδου.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εργάζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και συνέπεια για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο  και αξιοποιεί όλα τα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Comments are closed.