Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας

ΣΧΕΤ.: α) Το από 27-5-2016 έγγραφό μας με θέμα  «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη σημαντική αύξηση των γυναικών στα έδρανα της Κυπριακής Βουλής μετά τις εκλογές της 22-5-2016»:http://old.isotita.gr/index.php/news/2682 .

 

β) Το από 28-7-2016 έγγραφό μας με θέμα «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων»:

http://old.isotita.gr/index.php/news/2761 .

 

γ) Το από 11-8-2016 έγγραφό μας με θέμα «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη βράβευση από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ Κύπριας Υπαστυνόμου για τις δράσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων»:http://old.isotita.gr/index.php/news/2781 .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και στο πλαίσιο ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου στον τομέα της ισότητας των φύλων, σας κοινοποιούμε το μήνυμα της Επίτροπου Ισότητας των Φύλων της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, το οποίο περιήλθε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση από το Γραφείο της κας Επιτρόπου στις 16-9-2016:

 

Όταν μιλούμε για τη Δημοκρατία, οφείλουμε να το αναφέρουμε, ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα! Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η Ισότητα ανδρών και γυναικών αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία. Πολλοί αγωνίστηκαν να καθιερώσουν τη Δημοκρατία ως το πιο δίκαιο πολίτευμα και ακόμη περισσότεροι να την περιχαρακώσουν με έννοιες όπως η Ελευθερία και η Ισότητα. Το θεμελιώδες δικαίωμα της Ισότητας και ιδιαίτερα της έμφυλης Ισότητας δεν έχει πλήρως εμπεδωθεί ακόμη στη χώρα μας.  Είναι φανερό ότι οι συνταγματικές ρυθμίσεις και τα νομοθετικά πλαίσια δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την Ισότητα των Φύλων. Δυστυχώς τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις εξακολουθούν να πληγώνουν την ίδια τη Δημοκρατία. Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εμπέδωση κουλτούρας Ισότητας που να προάγει τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και πρόοδο.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση