Πολιτιστική εκδήλωση – θεατρική παράσταση του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής στις 8-3-2017 για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

ΣΧΕΤ.: Το από 1-11-2016 έγγραφό μας με θέμα «Έμπρακτη στήριξη της Γ.Γ.Ι.Φ. από τους Δήμους Αίγινας και Αγίου Δημητρίου Αττικής»:

http://old.isotita.gr/index.php/news/2882 .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και σας κοινοποιούμε την κάτωθι ανακοίνωση-πρόσκληση (σχετικός σύνδσεσμος από τον ιστότοπο του Δήμου:

http://www.dad.gr/index.php/item/6199-theatriki-parastasi-gia-tin-imera-tis-gynaikas ):

 

Γυναίκες μέσης ηλικίας, είναι ο άξονας του τρίπτυχου έργου της Σιμόν ντε Μπoβουάρ “Προδομένη γυναίκα”, γυναίκες που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους.

Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη, παραμονή πρωτοχρονιάς, σ’ ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Είναι εγκαταλελειμμένη απ’ όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά, που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους, αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Βλέπει να γερνά και να προδίδεται από τους άντρες της ζωής της και τους οικείους της.

Τα λάθη πολλά, δικά της, των άλλων; Η Σιμόν ντε Μποβουάρ αφήνει τον θεατή ν’ αποφασίσει για την αιτία της ανθρώπινης μοναξιάς και τις επιπτώσεις που απορρέουν από τις σχέσεις της αστικής οικογένειας.

Ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη «βία» απ’ τους ανθρώπους και απ’ την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. 

Η Σιμον ντε Μπoβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Μυριέλ: Μάνια Παπαδημητρίου
Παίζει τσέλο και αυτοσχεδιάζει η Μαίρη Σκοπελίτη.

 

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 • Ώρα 20:00
1ο Γυμνάσιο – Λύκειο (Στρογγυλό)
Καλλιθέας & Παπάγου
Είσοδος ελεύθερη.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Αφήστε μια απάντηση