Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Άρτας και η συμμετοχή της στην εκδήλωση της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Άρτας

και η συμμετοχή της στην εκδήλωση της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και η Αγγελική Παπάζογλου, στέλεχος της ΓΓΙΦ, το διήμερο 29-30/9/2017, επισκέφθηκαν την Άρτα. Στις 29/9 επισκέφθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της περιοχής, ενώ στις 30/9 συμμετείχαν στην εκδήλωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) Ηπείρου με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

 

Στη συνάντηση της Γενικής Γραμματέα με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, η κα Κούβελα ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, η οποία εστιάζει στο να εξυπηρετούνται τα διάφορα αιτήματα των γυναικών της περιοχής θυμάτων, εν δυνάμει θυμάτων βίας ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κακοποίησης.

 

Επίσης, η κα Κούβελα ενημέρωσε τα στελέχη του Κέντρου συνολικά για το έργο της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι η ΓΓΙΦ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του συνεκτικού δικτύου για την καταπολέμηση της βίας (24ωρη γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ  σε όλη τη χώρα) και συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου στηρίζονται και διευρύνονται σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ έχουν ενισχυθεί και με την υπηρεσία της συμβουλευτικής εργασίας.

 

Ο στόχος της ΓΓΙΦ – ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση – είναι  όλες οι δομές του Δικτύου να παραμείνουν μόνιμες κοινωνικές υπηρεσίες μετά το τέλος του προγράμματος.

 

Στη συνάντηση, συμμετείχαν η νομικός του Σ.Κ, Στασινού Αλεξία, η κοινωνικός λειτουργός, Καραβασίλη Παναγιώτα, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής , Κουτρούμπα Άννα Μαρία, η προϊσταμένη του Δήμου, Μωραίτη Σοφία, η αντιπρόεδρος Περ/κού Συμβουλίου, Τοπρατζή-Κοίλια Τζένη και η Σιαπάτη Βίκη, μέλος Ν.Ε Σύριζα Άρτας.

 

Επιπλέον, τα διάφορα ζητήματα που άπτονται της ισότητας των φύλων η Γενική Γραμματέας συζήτησε και με τον Δήμαρχο Αρταίων, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, ενώ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Καμπάνια «Δεν κλείνω τα μάτια μου στη βία κατά των γυναικών», καθώς και να επισκεφθεί την ‘Εκθεση και Εμποροπανήγυρη της περιοχής.

 

Στην εκδήλωση της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φιλοθέη Άρτας, η Γενική Γραμματέας, υπό τον τίτλο της εισήγησής της «Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση και την Επιχειρηματικότητα: εμπόδια και προκλήσεις» αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων στους εν λόγω τομείς, δίνοντας έμφαση στις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες της ΓΓΙΦ υπέρ των γυναικών, τόσο για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση θηλυκό πρόσωπο και στην πράξη, όσο και για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν.

 

Γυναίκες αιρετές της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, γυναίκες που ασχολούνται με αγροτικούς συνεταιρισμούς ή που έχουν ιδρύσει μικρές μονάδες παραγωγής αγροτοδιτροφικών προϊόντων και γυναίκες που ασχολούνται με το επιχειρείν,  παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση, αναφέρθηκαν στις  προσωπικές τους εμπειρίες  και συνομίλησαν με την Γενική Γραμματέα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, οι γυναίκες αυτές εξέφρασαν την έντονη αισιοδοξία τους ότι θέλουν και μπορούν να τα καταφέρουν σε καθέναν από τους παραπάνω τομείς, γεγονός στο οποίο η κα Κούβελα δήλωσε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της.

 

Τέλος, η Γενική Γραμματέας, τονίζοντας ότι «αγωνιζόμαστε καθημερινά, ώστε να μεταστρέψουμε τα εμπόδια σε προκλήσεις, τη δυσκολία των οποίων ολοένα και ελαχιστοποιούμε», δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής, όπου οι γυναίκες θα πάψουν να είναι ανεκμετάλλευτες πηγές ανάπτυξης και θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει: στο επίκεντρο κάθε παραγωγικής διαδικασίας, είτε πρόκειται για την ισόρροπη συμμετοχή τους στην  Αυτοδιοίκηση και τον κόσμο του Επιχειρείν, είτε για οποιονδήποτε άλλο τομέα της κοινωνίας μας».

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                      Το  Γραφείο Τύπου, 2/10/2017

Τηλ 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.