Μ. Συρεγγέλα: Διαρκής ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα – Μήνυμα της υφυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα συμβολίζει τους συνεχείς αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση. Εμείς είμαστε στο πλευρό των γυναικών όχι μόνο αυτή τη μέρα, αλλά κάθε μέρα και όλες τις μέρες του χρόνου.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα μας την ισότητα των φύλων. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και ανισότητες. Δεν μένουμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας αλλά υιοθετούμε συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα που εστιάζουν στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές.

Η χώρα μας προχωράει μπροστά στον τομέα της ισότητας, κάνοντας σταθερά βήματα προόδου. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να προσφέρουμε στις γυναίκες και στα κορίτσια τη θέση που δικαιούνται και τους αξίζει».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.