Μ. Συρεγγέλα συνάντησε γυναίκες οδηγούς σε λεωφορεία – Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις εγκαταστάσεις της ΟΣΥ

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Γυναίκες οδηγούς σε λεωφορεία συνάντησε εχθές το πρωί η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Η κα Συρεγγέλα ξεναγήθηκε από τις οδηγούς και τον Πρόεδρο της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) Βασίλη Ξυπολυτά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή του Βοτανικού, και συζήτησε μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Στη συνέχεια η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι «στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιούμε  δράσεις που ενισχύουν την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην εργασία. Εργαζόμαστε καθημερινά για να γκρεμίσουμε τα εμπόδια και τα κοινωνικά στερεότυπα που προκαλούν ανισότητες και αποκλεισμούς. Γιατί γυναίκες και άνδρες έχουν ίσα δικαιώματα και αξίζουν ίσες ευκαιρίες».

Από την πλευρά του ο κ. Ξυπολυτάς ευχαρίστησε την κα Συρεγγέλα για την πολύτιμη ανταλλαγή απόψεων που είχε με τις γυναίκες στην ΟΣΥ σχετικά με τις δυσκολίες του επαγγέλματος που ασκούν και δήλωσε ότι «η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και η συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις πτυχές της επαγγελματικής και δημόσιας σφαίρας αποτελούν διαρκή επιδίωξή μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.