Συνάντηση της υφυπουργού Μ. Συρεγγέλα με εκπροσώπους οργανώσεων ισότητας των φύλων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με εκπροσώπους οργανώσεων που ασχολούνται με τα θέματα της ισότητας των φύλων είχε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Η Υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα και τις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, τονίζοντας ότι «η ισότητα των φύλων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης της ΝΔ.  Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις πολιτικές που προωθούμε κ εφαρμόζουμε τα τελευταία 3,5 χρόνια, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, στην οικονομία, σε κάθε πεδίο της ζωή μας».

Η Υφυπουργός έδωσε έμφαση στον νέο εργασιακό νόμο με τον οποίο: θεσπίστηκε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας, συμπληρώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο των γονικών αδειών και διευρύνθηκε το δικαίωμα των εργαζόμενων γονέων για χρήση ευέλικτων συνθηκών απασχόλησης, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες φροντίδας της οικογένειάς τους. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα έγινε μία από τις πρώτες χώρες που κύρωσε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO),  σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας.

Παράλληλα,  η κα Συρεγγέλα μίλησε για τις δράσεις του Υπουργείου, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων και προωθούν την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, όπως είναι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην καμπάνια κατά του σεξισμού  που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβλήθηκε τόσο σε σχολεία όσο και στους σταθμούς του μετρό, με στόχο την εξάλειψη αντιλήψεων και συμπεριφορών,  που επιβάλλουν διακρίσεις σε βάρος του γυναικείου ή αντρικού φύλου και καλλιεργούν έμφυλα στερεότυπα.

Τέλος, στη συνάντηση η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες», που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, μια συμφωνία συνεργασίας φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων και του γυναικείου ταλέντου μέσω της ένταξης των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, της καινοτομίας, καθώς και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.