Δελτίο Τύπου – Συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Βία, ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα και ο ρόλος του σχολείου, τα θέματα της ατζέντας

 

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, για θέματα που αφορούν κοινές αρμοδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε ζητήματα σχετικά με την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων, την ανάγκη πρόληψης στα σχολεία, την προαγωγή της ισότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπουργός και υφυπουργός, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε σχέση με τη βία, τις ανισότητες που υφίστανται στην κοινωνία, καθώς και τη σημασία της παιδείας αλλά και της εκπαίδευσης, στη διαμόρφωση ενός υγιούς κοινωνικού ιστού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Η βία μεταξύ ανηλίκων είναι δυστυχώς, ένα δυναμικό φαινόμενο το οποίο χρήζει δραστικών μέτρων. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξελίσσεται και ακολουθεί θύμα και θύτη και στην ενήλικη ζωή, με σοβαρές κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις. Η συνάντησή μου με τον υπουργό, αφορούσε στην ενίσχυση των από κοινού προσπαθειών μας για τη δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που θα προάγει το δικαίωμα στην ασφάλεια, την ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά και στην ανάγκη να αναδεικνύονται τα περιστατικά βίας, προκειμένου να καταπολεμώνται. Και σήμερα, τα θύματα βίας, έμφυλης ή ενδοοικογενειακής, είτε ανήλικα είτε ενήλικα, έχουν τον τρόπο να καταγγέλλουν, τόσο μέσω του isotita.gr, των δομών, υπηρεσιών και εργαλείων που παρέχει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, όσο και μέσω της νέας πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά σε καταγγελίες σχετικές με τη βία ανηλίκων. Είναι σημαντικό, όχι μόνο να μη σιωπούμε σε τέτοια φαινόμενα αλλά να τα αντιμετωπίζουμε στη ρίζα τους. Και σε αυτό, πρωτεύοντα ρόλο, εκτός από το σχολείο, έχει και η οικογένεια την οποία πρέπει να βοηθήσουμε και να ενδυναμώσουμε».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.