Η Γραμμή SOS στηρίζει τις γυναίκες από την Ουκρανία

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δίπλα στις γυναίκες της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν δεχθεί οποιασδήποτε μορφή βίας ή απειλής βρίσκεται η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900. Στη Γραμμή υπάρχει η δυνατότητα απευθείας διερμηνείας σε Ουκρανικά και Ρωσικά, με τη βοήθεια πολιτισμικής διαμεσολαβήτριας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14.00-16.00, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας σε Ουκρανικά και Ρωσικά μέσω του e-mail: sos15900@isotita.gr.

Σημειώνεται πως η δράση της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και οικονομικής κατάστασης, είμαστε στο πλευρό των γυναικών που αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς, να περπατήσουν χιλιόμετρα για να ξεφύγουν από το βουητό του πολέμου στην Ουκρανία και βίωσαν ή βιώνουν περιστατικά βίας και κακοποίησης», αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και προσθέτει ότι «στηρίζουμε τις γυναίκες που φιλοξενούνται στη χώρα μας, τις ενημερώνουμε για τα δικαιώματά τους και το Δίκτυο Δομών που διαθέτει η Ελλάδα και στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια και να νιώσουν ασφάλεια».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα δηλώνει: «Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε γυναίκας που έχει ανάγκη υποστήριξης, πολλώ δε μάλλον στις γυναίκες που ζούνε μέσα στη δίνη του πολέμου. Η 24ωρη Γραμμή SOS 15900 ως αρωγός και σε αυτή τη δράση, ενισχύεται με τη δυνατότητα απευθείας διερμηνείας σε Ρωσικά και Ουκρανικά, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία. Κάνουμε ακόμα ένα βήμα-μετά το φυλλάδιο που έχει εκδοθεί πρόσφατα στις γλώσσες αυτές-στην παροχή στήριξης και πρόσβασης στο Δίκτυο Δομών μας σε γυναίκες από την Ουκρανία. «Για να μπορούν να μιλούν, γιατί δεν είναι μόνες».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.