Συγχαρητήρια από εμπειρογνώμονες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Μαρία Συρεγγέλα για το έργο της κατά της βίας των γυναικών

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην Ελλάδα βρίσκονται εμπειρογνώμονες, συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τις γυναίκες με σκοπό να εκπαιδεύσουν τα στελέχη των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής περιστατικών έμφυλης βίας στη χρήση  του Οριζόντιου Εργαλείου Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής/Έμφυλης Βίας που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης των περιστατικών βίας κατά των γυναικών.

Η Melissa Scaia και η Cheryl Thomas που συνεργάζονται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και είναι εξειδικευμένες στο αντικείμενο αυτό, συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και τη συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία ανάπτυξης του Εργαλείου, για το σύνολο του έργου της για την προστασία των γυναικών αλλά και για τη δέσμευσή της στον αγώνα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ συμμετείχαν και στην πρώτη ελληνική συνάντηση διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εργαλείου Εκτίμησης Κινδύνου Βίας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Περιστέρι, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Περιστερίου Αναστάσιος Θεοδωράκος, στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου και στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Περιστερίου.

Οι εμπειρογνώμονες παρακολούθησαν την παρουσίαση των περιστατικών από τα στελέχη των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, συζήτησαν μαζί τους προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την εφαρμογή του εργαλείου και έδωσαν συμβουλές.

Η κα Συρεγγέλα ευχαρίστησε τις κυρίες Scaia και Thomas που ταξίδεψαν μέχρι την Ελλάδα για να στηρίξουν το εγχείρημά μας καθώς και όλα τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη συνάντηση, τονίζοντας ότι «είμαστε δίπλα σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες και τις στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις». «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της βίας» κατέληξε η υφυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments are closed.