ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Η Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου έχει αναλάβει τη συγκέντρωση παλαιών, σπάνιων και πολύτιμων ντοκουμέντων, καθώς και εικαστικού και οπτικο-ακουστικού υλικού. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η διάσωση του υλικού που καταγράφει την αρχή και την πορεία των γυναικείων αγώνων για ισότητα στη χώρα μας. Το σπάνιο αυτό υλικό από τα τέλη του 2006 αποτελεί το Ιστορικό Αρχείο και φυλάσσεται σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτισμού με σκοπό την προστασία του από τη φθορά του χρόνου αλλά και την αξιοποίησή του.

Το Ιστορικό Αρχείο αποτελείται από παλαιά βιβλία, προικοσύμφωνα, χειρόγραφα, φυλλάδια, προκηρύξεις, καταγγελίες, φωτογραφίες), αφίσες, οπτικοακουστικό υλικό (κασέτες βίντεο και ήχου), πολλά τεύχη παλαιών περιοδικών και πλήθος άλλου υλικού (πλακάτ, πανό, κονκάρδες, κ.λπ). Τελευταία προστέθηκε στη συλλογή το Αρχείο Προφορικών Μαρτυριών.  Το υλικό του Ιστορικού Αρχείου αποτελεί ξεχωριστή βάση και είναι αναζητήσιμο μέσω του αντίστοιχου OPAC. Διατίθεται προς μελέτη στο αναγνωστικό κοινό, με ειδικούς όρους και μετά από αίτηση.

Μεγάλο μέρος της συλλογής του Ιστορικού Αρχείου έχει ήδη ψηφιοποιηθεί με στόχο τη διαφύλαξη του πολύτιμου αυτού υλικού. Επιπλέον στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιηθήκαν τα έργα «Αναζήτηση και εντοπισμός του δημιουργού και διερεύνηση των πνευματικών δικαιωμάτων των αρχείων της ΒΘΙΦ» και «Υπηρεσίες Νομικής υποστήριξης της ΒΘΙΦ σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και δημοσιοποίησης των αρχείων της» ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τη δημοσιοποίηση και την καλύτερη αξιοποίησή του. Έτσι η πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα ντοκουμέντα επιτρέπεται είτε ελεύθερα μέσα από την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, είτε αυστηρά και μόνο μέσω του δικτύου των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης. .

Κατάλογος υλικού του Ιστορικού Αρχείου

ΟΛΑ
/
ΑΡΧΕΙΟ
/
ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΓΓΙΦ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΞΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ/ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΚΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΦΙΣΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΠΕΑΕΚ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
image
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake/
https://isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/w6506.syzefxis2/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία