ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πού βρίσκεται η Βιβλιοθήκη;

Κρατίνου 9 & Αθηνάς 61,  3ος όροφος, Αθήνα

Τι είδους υλικό υπάρχει στη Βιβλιοθήκη;

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από βιβλία, περιοδικά, φυλλάδια, εκθέσεις οργανισμών και φορέων για την ισότητα, νόμους, διδακτορικές διατριβές, πρακτικά και υλικό συνεδρίων,  σε ψηφιακή και έντυπη μορφή

Η συλλογή του Ιστορικού Αρχείου αποτελείται από παλαιά βιβλία, χειρόγραφα, φυλλάδια γυναικείων ομάδων & οργανώσεων, φωτοτυπημένες-χειρόγραφες-πολυγραφημένες προκηρύξεις, καταγγελίες, κλπ,  φωτογραφίες σε slides, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες & συνέδρια, οπτικοακουστικό υλικό (κασέτες ήχου και εικόνας) από ομιλίες , συνέδρια, εκπομπές στην τηλεόραση και τηλεοπτικά σποτ, επιστολές γυναικών, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, πλακάτ, ατζέντες, ημερολόγια, υφασμάτινα αντικείμενα, πανό, αφίσες.

Ποια θέματα καλύπτονται;

Η Βιβλιοθήκη συγκεντρώνει υλικό πάνω στα εξής θέματα: Γενικό πληροφοριακό υλικό, γυναικείες σπουδές, μυθολογία, θρησκεία, κοινωνική ανθρωπολογία, γυναικεία ιστορία, βιογραφίες, φιλοσοφία των φύλων, γυναικείο κίνημα / φεμινιστική ιδεολογία, πολιτική, δίκαιο, θέση των γυναικών στην Ελλάδα και αλλού, κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, δημογραφία, περιβάλλον, στέγαση, ρόλοι των φύλων, εκπαίδευση, απασχόληση, τέχνες και πολιτισμός, ΜΜΕ, γλώσσα, αθλητισμός, ψυχολογία, σωματική και αναπαραγωγική υγεία, σεξουαλικότητα, οικογένεια και γάμος, λογοτεχνία.

Ποιες υπηρεσίες παρέχει η Βιβλιοθήκη;

 • Είναι δανειστική (Κανονισμός Λειτουργίας και Δανεισμού)
 • Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 15:00
 • Είναι πλήρως προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Εκτός της φυσικής προσβασιμότητας (ασανσέρ κατάλληλο για ΑμεΑ, WC), διαθέτει και σταθμό εργασίας για άτομα με κινητικές, αισθητηριακές αναπηρίες με: Βραχίονα στήριξης διακοπτών και περιφερειακών συσκευών και διεπαφή σύνδεσης διακοπτών, Ποντίκι μοχλός, Ιχνόσφαιρα (trackball) για εξομοίωση ποντικιού, Εξωτερικoύς διακόπτες πίεσης, Εικονικό πληκτρολόγιο και σταθμό εργασίας για άτομα με αναπηρίες όρασης με: Λογισμικό Ανάγνωσης και Σύνθεσης Φωνής, Οθόνη Braille, , Λογισμικό μετάφρασης Braille,  Λογισμικό οπτικής ανάγνωσης χαρακτήρων, Εκτυπωτής Braille. καθώς και μία συσκευή μεγέθυνσης οθόνης CCTV για ανάγνωση οποιουδήποτε έντυπου από άτομα με διάφορα προβλήματα όρασης
 • Το υλικό της Βιβλιοθήκης διατίθεται προς μελέτη στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και/ή δανεισμό
 • Το υλικό του Ιστορικού Αρχείου διατίθεται προς μελέτη κατόπιν ραντεβού και το υλικό δε δανείζεται
 • Υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας άρθρων μέσω της Υπηρεσίας Παροχής Αντιγράφων Επιστημονικών Άρθρων HEAL-Link
 • Στο χώρο του Αναγνωστηρίου υπάρχουν διαθέσιμοι σταθμοί εργασίας με εκτυπωτή και σαρωτή για χρήση από το κοινό. Η υπηρεσία προϋποθέτει την τήρηση των αναγκαίων όρων ασφαλούς και υπεύθυνης πλοήγησης από την πλευρά των χρηστριών/των. Οι χρήστριες/τες παρακαλούνται να φέρνουν σελίδες Α4 ή/και φορητές αποθηκευτικές συσκευές εφόσον επιθυμούν να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν τις εργασίες τους.

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται σε απομακρυσμένες/νους χρήστριες/τες;

 • On–lineΑναζήτηση του υλικού μέσω της ιστοσελίδας της βιβλιοθήκης είτε στον κατάλογο (OPAC) της Βιβλιοθήκης (link), είτε σ’ αυτόν του Ιστορικού Αρχείου.
 • Αποδοχή αιτημάτων απομακρυσμένων χρηστριών/τώνμέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ ή τηλεφώνου, που αφορούν την σύνταξη και αποστολή ειδικών βιβλιογραφιών ή άλλων πληροφοριών.
 • Απομακρυσμένος δανεισμός σε μέλη
 • Διαδανεισμός σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημόσιες, Δημοτικές και Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

Πώς μπορώ να κάνω μια αναζήτηση στους Δημόσιους Καταλόγους (OPAC);

Στους Δημόσιους Καταλόγους μπορείτε να αναζητήσετε υλικό αν γνωρίζετε τουλάχιστον ένα στοιχείο όπως π.χ. το όνομα του/της συγγραφέα, εκδότη, τον τίτλο του ντοκουμέντου, το θέμα του, κλπ.

Χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Πώς θα μάθω αν το έχετε;

Επισκεφθείτε τους Δημόσιους Καταλόγους ή επικοινωνήστε (library@isotita.gr) με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το φωτοτυπικό μηχάνημα ή τον εκτυπωτή;

Όχι δυστυχώς δεν παρέχεται αυτή η δυνατότητα παρά μόνο για λίγες σελίδες εφόσον έχετε μαζί σας φωτοτυπικό χαρτί. Δίνεται επίσης η δυνατότητα της αποθήκευσης ψηφιοποιημένου ή ψηφιακού υλικού σε αποθηκευτικό μέσο της επιλογής σας ή της ηλεκτρονικής αποστολής του, πάντα με την επισήμανση του σεβασμού της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μπορώ να προτείνω ένα βιβλίο για αγορά και πώς;

Ναι. Μπορείτε να το πείτε προφορικά στο προσωπικό της β/κης ή να στείλετε e-mail  με την πρότασή σας στο: library@isotita.gr

Μπορώ να δωρίσω βιβλία, αρχειακό ή εικαστικό υλικό στη Βιβλιοθήκη σας;

Η Βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές. Για την αποδοχή ή μη μιας δωρεάς λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως η γενικότερη πολιτική ανάπτυξης της συλλογής, η φυσική κατάσταση του υλικού καθώς και οι τυχόν όροι του δωρητή ή της δωρήτριας. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Ποιες άλλες πληροφοριακές πηγές μπορώ να βρω σε εσάς;

Οργανώνετε εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινο;

Διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων σε συνεργασία σε διάφορους φορείς με στόχο την προώθηση του έργου της ΓΓΟΠΙΦ και της Βιβλιοθήκης. Για να γραφτείτε στη λίστα παραληπτών και να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας παρακαλώ στείλτε μας μήνυμα στο library@isotita.gr με την επισήμανση να καταχωρηθεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στη λίστα παραληπτών μας

Έχετε σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει σελίδα Facebook όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις μας, καθώς και τις εκδηλώσεις της ΓΓΟΠΙΦ και άλλων φορέων που σχετίζονται με την ισότητα

https://www.facebook.com/LibraryonGenderandEquality/

Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας
library@isotita.gr
210-3215618 εσωτ. 101 ή 103
210-3212094 (fax)
image
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake/
https://isotita.gr//
# B587A4
style1
paged
Loading posts...
/var/www/vhosts/w6506.syzefxis2/isotita.gr/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://isotita.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
on
off
el

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρατηρητήριο Ισότητας Ποσόστωση σε Συμβούλια Νομοθεσία