Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη γυναικών προσφύγων από την Δομή Φιλοξενίας του Σχιστού στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη γυναικών προσφύγων από την Δομή Φιλοξενίας του Σχιστού στο Μουσείο της Ακρόπολης

“Η αλληλεγγύη μας στις γυναίκες πρόσφυγες συνεχίζεται, τα χαμόγελα τους μας δίνουν δύναμη να βελτιώνουμε την καθημερινότητα τους “

 

 

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη για Όλους», την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας,  την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στα Δυτικά» και τις εθελόντριες «Αθέατες Γυναίκες», το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-ξενάγηση γυναικών προσφύγων από την  Δομή Φιλοξενίας του Σχιστού, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην επίσκεψη αυτή, συμμετείχαν και συνόδευσαν τις γυναίκες πρόσφυγες ξεναγός, διερμηνείς και γυναίκες από εθελοντικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν πολύτιμο έργο στη συγκεκριμένη δομή. Επίσης, στην ομάδα προσετέθησαν και γυναίκες πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα, καθώς και αρκετά παιδιά.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, καλωσόρισε τις γυναίκες πρόσφυγες, συνομίλησε μαζί τους και επισήμανε τις συνεχείς και αδιάπτωτες προσπάθειες που γίνονται από τη ΓΓΙΦ, προκειμένου να επιλύονται όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η κα Κούβελα είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικά και στις δράσεις που αναπτύσσει η ΓΓΙΦ για το προσφυγικό, καθώς και στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας σε γυναίκες πρόσφυγες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και τα παιδιά τους, παροτρύνοντας τις γυναίκες πρόσφυγες να καταγγέλλουν τα φαινόμενα βίας, όταν αυτά παρουσιάζονται.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της κ. Νικολέττας Δανιά εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους» και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Ερμίνα  Κυπριανίδου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο κυλικείο του Μουσείου, όπου προσφέρθηκαν ροφήματα, χυμοί και διάφορα συνοδευτικά.

Η συγκεκριμένη δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, εντάσσεται στην προσπάθειά της να εξοικειωθεί ο γυναικείος  προσφυγικός  πληθυσμός με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τις φιλοξενεί, γεγονός που συμβάλλει και στην κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση της ΓΓΙΦ δεν αποτελεί τη μοναδική πρωτοβουλία γνωριμίας των γυναικών προσφύγων με τον πολιτισμό  μας, ούτε όμως και την πρώτη. Κι αυτό, επειδή προηγούνται αντίστοιχες δράσεις, ενώ έπονται και επόμενες.

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                           Το  Γραφείο Τύπου, 6/3/2018

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Comments are closed.