Επιτυχής υλοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για το έμφυλο χάσμα στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (UNESCO, Αύγουστος 2017)

ΣΧΕΤ.: α) Το από 29-8-2017 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Ανάγκη ποιοτικής αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στο χώρο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών (UNESCO, Αύγουστος 2017)»: http://www.isotita.gr/ανάγκη-ποιοτικής-αύξησης-της-συμμετο/ .

 

β) Το από 30-8-2017 δισέλιδο δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. για το ίδιο θέμα: http://www.isotita.gr/6158-2/ .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς, για ακόμα μία φορά, τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το έμφυλο χάσμα στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Συστήματος του ΟΗΕ (UNESCO) με τίτλο «Σπάζοντας τον κώδικα: η εκπαίδευση των κοριτσιών και των γυναικών στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά».

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Το από 29-8-2017 έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. εστάλη αυθημερόν στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε Διεθνείς Οργανισμούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Με βάση το περιεχόμενο του εμπεριστατωμένου εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Υπηρεσίας μας, εκδόθηκε δελτίο τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων την 30ή Αυγούστου 2017. Το εν λόγω δελτίο τύπου προβλήθηκε εκτενώς από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης περιφερειακής και πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποδεικνύεται από την ενδεικτική αποδελτίωση με πρωτοβουλία του κ.Διευθυντή της Γ.Γ.Ι.Φ.:

 

1) http://www.businessnews.gr/article/83577/unesco-anagki-poiotikis-ayxisis-tis-symmetohis-ton-gynaikon-sto-horo-ton-stem

 

2) https://left.gr/news/emfylo-hasma-stis-thetikes-kai-tehnologikes-epistimes

 

3) http://www.topontiki.gr/article/235449/anagki-poiotikis-ayxisis-tis-symmetohis-ton-gynaikon-sto-horo-ton-thetikon-kai

 

4) https://faros-24.gr/site/το-έμφυλο-χάσμα-στις-θετικές-και-τεχνο/

 

5) http://www.inewsgr.com/326/to-emfylo-chasma-stis-thetikes-kai-technologikes-epistimes.htm

 

6) http://livester.gr/a/news/Διάφορα/24883015/Το-έμφυλο-χάσμα-στις-θετικές-και-τεχνολογικές-επιστήμες

 

7) http://www.crete-news.gr/ανάγκη-ποιοτικής-αύξησης-της-συμμετοχής-των-γυναικών-στο-χώρο-των-θετικών-και-τεχνολογικών-επιστημών

 

8) http://www.ekt.gr/el/press-coverage

 

9) http://www.palo.gr/multimedia/markets/unesco-anagki-poiotikis-ayksisis-tis-symmetoxis-twn-gynaikwn-sto-xwro-twn-stem/16469478/

 

10) http://www.palo.gr/markets/unesco-anagki-poiotikis-ayksisis-tis-symmetoxis-twn-gynaikwn-sto-xwro-twn-stem/16469478/

 

11) http://xnews.gr/roh/articles/?id=11030165

 

12) http://www.inewsgr.com/122/anagki-poiotikis-afxisis-tis-symmetochis-ton-gynaikon-sto-choro-ton-thetikon-kai-technologikon-epistimon-UNESCO-avgoustos-2017.htm

 

13) http://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_527.html

 

14) http://myblogs.gr/article/anagki-poiotikis-ayxisis-tis-symmetohis-ton-gynaikon-sto-horo-ton-thetikon-kai-tehnologikon .

 

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ανάρτηση του εγγράφου της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γ.Γ.Ι.Φ. και του σχετικού δελτίου τύπου στη σελίδα της Υπηρεσίας μας σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τους αυξημένους αριθμούς επισκεψιμότητας για ανάγνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρωί της 31-8-2017 το δύο εμπεριστατωμένα έγγραφα της Γ.Γ.Ι.Φ. είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 3.305 ατόμων.

 

Η συγκεκριμένη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Εκπαίδευση» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

 

Comments are closed.