Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη βράβευση από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ Κύπριας Υπαστυνόμου για τις δράσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων

ΣΧΕΤ.: α) Το από 27-5-2016 έγγραφό μας με θέμα  «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για τη σημαντική αύξηση των γυναικών στα έδρανα της Κυπριακής Βουλής μετά τις εκλογές της 22-5-2016»: http://old.isotita.gr/index.php/news/2682 .

 

β) Το από 28-7-2016 έγγραφό μας με θέμα «Μήνυμα της κας Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων»:

http://old.isotita.gr/index.php/news/2761 .

 

γ) Το από 8-8-2016 δελτίο τύπου της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα «Η σωματεμπορία είναι έγκλημα, όχι τρόπος ζωής»:

http://www.isotita.gr/var/uploads/DELTIA%20TYPOU/2016/Aug/DT_08-08-2016_Aparadekto%20tragoudi%20pou%20provallei%20ti%20somatemporia.pdf .

 

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και στο πλαίσιο ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ισότητας των φύλων, σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα η Κύπρια Υπαστυνόμος κα Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν βραβεύτηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry με τον τίτλο «Trafficking in Persons 2016 Hero» για την αφοσίωση, τη δραστηριότητα και τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων (σχετικοί σύνδεσμοι από τον ιστότοπο των κάτωθι φορέων:

 

α) Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας

http://www.pio.gov.cy/moi/pio/pio2013.nsf/All/27F562E5288915B1C2257FE3001F98AE?OpenDocument&L=G

 

β) Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΚΥΠΕ http://www.cna.org.cy/photoinfo.asp?id=f99631019f0940f9b070c14620e615f9 ).

 

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρέτισε τη συγκεκριμένη διάκριση διεθνούς ακτινοβολίας με το ακόλουθο μήνυμα (κείμενο με πλάγια γραμματοσειρά), το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου (σχετικός σύνδεσμος: http://www.mjpo.gov.cy/mjpo/MJPO.nsf/All/A228C7A2A9F98B19C2257FE700249484?OpenDocument ):

 

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, χαιρετίζει τη βράβευση της κας Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν, υπεύθυνης του γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας από τις ΗΠΑ με τον τίτλο του «Trafficking in Persons 2016 Hero». Η ανυπαρξία πολιτικών για καταπολέμηση του προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης προσώπων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα θύματα είναι γυναίκες, είχε σαν αποτέλεσμα την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη μαύρη λίστα για την εμπορία και διακίνηση προσώπων. Η αποτελεσματική όμως διαχείριση του προβλήματος της εμπορίας προσώπων, τα τελευταία χρόνια από τις αρμόδιες αρχές, συνέβαλε στην έξοδο της χώρας μας από τη μαύρη λίστα και στην κατάταξή της στην πρώτη βαθμίδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Η εμπορία προσώπων αποτελεί αναμφίβολα μία ευμετάβλητη και δύσκολα ελεγχόμενη μορφή εγκλήματος, το οποίο διαπράττεται συχνά στα πλαίσια του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος. Η εμπορία προσώπων, ως επί το πλείστον γυναικών, αποτελεί σύγχρονη μορφή δουλείας, η οποία καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων συγχαίρει θερμά την κα Ρίτα Σούπερμαν και της εύχεται καλή συνέχεια στο έργο που επιτελεί.

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στα θεματικά πεδία «Βία κατά των Γυναικών» και «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση